Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο κίνδυνος ύφεσης και οι φόβοι για τον πληθωρισμό δημιουργούν «τεράστια σύγχυση» στους επενδυτές

Ο κίνδυνος ύφεσης και οι φόβοι για τον πληθωρισμό δημιουργούν «τεράστια σύγχυση» στους επενδυτές
Ο Bob Parker από την International Capital Markets Association δήλωσε ότι η σύγχυση των επενδυτών φαίνεται να αναδεικνύεται σε μεγάλο θέμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Για ένα «μεθυστικό μείγμα σύγχυσης και απαισιοδοξίας» κάνουν λόγο διεθνείς αναλυτές προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουν την επενδυτική συμπεριφορά των τελευταίων ημερών, αποδίδοντας το γεγονός στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό αλλά και του αρνητικού οικονομικού outlook.
Έτσι, οι επενδυτές παρακολουθούν μια νέα δέσμη οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που θα παράσχουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τον πορεία του πληθωρισμού και κατά πόσον η Fed είναι πιθανό να ανακοινώσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου.
Ο Bob Parker, ανώτερος σύμβουλος της International Capital Markets Association, δήλωσε ότι η σύγχυση των επενδυτών φαίνεται να αναδεικνύεται σε μεγάλο θέμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Αν κοιτάξετε τις έρευνες για τη θέση των επενδυτών και τη σκέψη των επενδυτών, υπάρχει τεράστια σύγχυση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Parker μιλώντας στο CNBC.
«Ο πληθωρισμός μειώνεται με ταχείς ρυθμούς ή όχι; Σε ποιο βαθμό επιβραδύνεται η αμερικανική οικονομία και η ευρωπαϊκή οικονομία; Και ποιοι είναι οι κίνδυνοι ύφεσης;» δήλωσε ο Parker. «Και έτσι, δεδομένων αυτών των αβεβαιοτήτων, νομίζω ότι οι επενδυτές μειώνουν τον κίνδυνο αυτή τη στιγμή και εγγράφουν, ειλικρινά, αξιοπρεπή κέρδη από έτος σε έτος».
Ο Parker δήλωσε ότι πολλοί επενδυτές αποκομίζουν κέρδη από τις «καλές αποδόσεις» που παρατηρούνται από έτος σε έτος τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς «είναι σαφές ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα είναι πολύ αρνητικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης