Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ενθουσιασμένη» η HSBC με τις ελληνικές τράπεζες - Βλέπει άνοδο 28% - 45%, με Εθνική 8 ευρώ, Πειραιώς 4 και Eurobank 1,95

«Ενθουσιασμένη» η HSBC με τις ελληνικές τράπεζες - Βλέπει άνοδο 28% - 45%, με Εθνική 8 ευρώ, Πειραιώς 4 και Eurobank 1,95
Η HSBC ανεβάζει την τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,45 ευρώ, στα 1,95 ευρώ για την Eurobank, από 1,60 ευρώ, στα 7,95 ευρώ για την Εθνική, από 6,75 ευρώ, και στα 4 ευρώ για την Πειραιώς, από 3,35 ευρώ
Περιθώρια ανόδου από 28% έως 45% βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC, παρά τις σημαντικές αποδόσεις που έχουν καταγράψει μέχρι τώρα.
Ειδικότερα, η HSBC ανεβάζει την τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,45 ευρώ, στα 1,95 ευρώ για την Eurobank, από 1,60 ευρώ, στα 7,95 ευρώ για την Εθνική, από 6,75 ευρώ, και στα 4 ευρώ για την Πειραιώς, από 3,35 ευρώ.
Αυτές οι αναθεωρήσεις τοποθετούν τις εκτιμήσεις κατά 7/5% πάνω από τη συναίνεση για το 2023/2024 με το υψηλότερο delta στην Alpha.
Τα ισχυρά κέρδη για τα επόμενα δύο τρίμηνα, οι αναθεωρήσεις συναίνεσης και οι βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτες, αναφέρει η HSBC, στην έκθεσή της Greek Banks Equities: More to go που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr.
2_207.JPG
Υπάρχουν κι άλλα;" ήταν μια συχνή ερώτηση στο συνέδριο της HSBC για το GCC στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα μετά το ράλι 60% των ελληνικών τραπεζών σε ετήσια βάση.
Και σύμφωνα με την HSBC, η απάντηση είναι καταφατική, διότι μια επιθετική πολιτική σύσφιξης από την ΕΚΤ και τα χαμηλά beta καταθέσεων μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ένα υψηλότερο μέγιστο επίπεδο επιτοκιακών εσόδων (ΝΙΙ) που δεν είναι στις εκτιμήσεις και τις αποτιμήσεις της συναίνεσης.
net.JPG
Αύξηση των προβλέψεων για το NII

Η HSBC διατηρεί τις εκτιμήσεις της για το NII, επαναλαμβάνοντας ότι τα μεγέθη θα κορυφωθούν το 2ο εξάμηνο του 2023 λόγω της ανατιμολόγησης των δανείων, αλλά θα μειωθούν το 2024 λόγω της ανατιμολόγησης των καταθέσεων με την αντίστροφη επιβάρυνση.
Ωστόσο, η πρόβλεψη της HSBC για το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ των 400 μ.β. (προηγ. 350 μ.β.) υποδηλώνει ότι η κορύφωση του NII βρίσκεται υψηλότερα.
Επίσης, τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα beta καταθέσεων μέχρι στιγμής και τα αυξανόμενα χαρτοφυλάκια τίτλων υποδηλώνουν ότι η πτώση το 2024 δεν θα είναι τόσο απότομη.
Συνολικά, αυξάνει τις προβλέψεις για το NII και προβλέπει πλέον ότι τα επαναλαμβανόμενα κέρδη της κάλυψής της θα αυξηθούν κατά 59% το 2023 και θα ακολουθήσει συρρίκνωση κατά 12% το 2024.
NII.JPG
Προτίμηση στην Alpha Bank

Η Alpha Bank γίνεται η προτιμώμενη επιλογή της.
Η υποαπόδοσή της έφερε την αποτίμησή της κάτω από τις εγχώριες ομοειδείς και στο χαμηλότερο άκρο της κάλυψής της για τις τράπεζες GEM.
Ωστόσο, προβλέπει μια ανθεκτική προοπτική NII έναντι των ομοειδών τραπεζών που θα οδηγήσει σε κάποια αναπλήρωση του ROTE.
Αυτό δεν φαίνεται να αποτυπώνεται στη συναίνεση, καθώς η HSBC έχει υψηλότερες προβλέψεις κατά 12% μπροστά τόσο για τα κέρδη 23/24.
Η επίτευξη των στόχων CoR και opex που έχουν τεθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο 22-25e αποτελούν ανοδικούς κινδύνους.
Επισημαίνει επίσης τη σχετική αξία της Alpha Bank έναντι της Πειραιώς, με την πρώτη να έχει discount 5% επί του P/TBV 23 παρά το παρόμοιο κεφαλαιακά προσαρμοσμένο ROTE και το υψηλότερο CET-1.
Σε άλλα σημεία, θεωρεί ότι η ισχυρή δυναμική του NII της Εθνική τα τελευταία δύο τρίμηνα έχει υποτιμηθεί.
Βλέπει απόλυτη αξία στην Eurobank σε 0,79x σε όρους P/TBV για 15% ROTE.
Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμά επίσης ότι η διαπραγμάτευση στο ίδιο επίπεδο με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές τράπεζες μεγάλης κεφαλαιοποίησης με παρόμοιο ROTE, αλλά χαμηλότερο προφίλ COE, θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια υπέρβαση στην αποτίμησή της.
beta.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης