Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αυξάνει θέσεις για την Ελλάδα - Τράπεζα Πειραιώς και Mytilineos στα top picks

Morgan Stanley: Αυξάνει θέσεις για την Ελλάδα - Τράπεζα Πειραιώς και Mytilineos στα top picks
Τράπεζα Πειραιώς και Mytilineos συγκαταλέγονται πλέον στις κορυφαίες επιλογές της Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα
Τις θέσεις της για την Ελλάδα αυξάνει η Morgan Stanley, προσθέτοντας τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς (αντί της Eurobank) και Mytilineos στις κορυφαίες επιλογές της λίστας «Macro Meets Micro» στην περιοχή EEMEA (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).
Στην έκθεση που παρουσιάζει το bankingnews.gr για τη στρατηγική στην περιοχή ΕΕΜΕΑ, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δίνει σύσταση overweight με τιμή στόχο 4,27 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς και ανοδικό πεεριθώριο 22%, και επίσης overweight για τη Mytilineos με τιμή στόχο τα 43 ευρώ και ανοδικό περιθώριο 16%. 

morgan_1.jpg

Mytilineos

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η Mytilineos προσφέρει ένα μοναδικό τρίπτυχο με επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν ισχυρές συνέργειες, διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας και μια επιχείρηση μετάλλων που έχει ταμειακή ρευστότητα.
Η μετοχή προσφέρει μια συναρπαστική σχέση ρίσκου-απόδοσης με βάση την ποιοτική ανάπτυξη, το σταθερό ιστορικό εκτέλεσης, τις προοπτικές αναβάθμισης των κερδών, καθώς και τη φθηνή αποτίμηση της σε 6,0 φορές τον δείκτη EV/EBITDA το 2024, έκπτωση της τάξεως του 19% και 9% σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αλουμινίου, αντίστοιχα.

mytiil.jpg

Τράπεζα Πειραιώς

Όσον αφορά τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η Morgan Stanley τονίζει ότι  η
μετοχή έχει σημειώσει έντονη υπεραπόδοση φέτος, υποστηριζόμενη από τις αναβαθμίσεις των κερδών, τη διαρθρωτική μακροοικονομική ανάκαμψη και τις φθηνές αποτιμήσεις.
Με 30% μέση άνοδο από τους στόχους τιμών, η ελληνική τραπεζική αγορά στο σύνολό της είναι αρεστή αλλά η Τpάπεζα Πειραιώς είναι η κορυφαία επιλογή για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Η εξέλιξη του κόστους χρηματοδότησης μέσω της στροφής προς τις προθεσμιακές καταθέσεις είναι το βασικό στοιχείο κερδών για το μέλλον, και η Πειραιώς φαίνεται να έχει μια πιο αμυντική καταθετική βάση σε σύγκριση με τη Eurobank.
Η Morgan Stanley κάνει λόγο για θετικές προοπτικές για τα δάνεια και την ανάπτυξη, το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους που οδηγούν σε καλύτερο δείκτη RοTE για το 2025.

piraeus.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης