Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σπάει όλα τα κοντέρ η Nvidia με «ράλι» άνω του 7% στη Wall Street

Σπάει όλα τα κοντέρ η Nvidia με «ράλι» άνω του 7% στη Wall Street
Η μετοχή της Nvidia οδιηγεί τα κέρδη στον Nasdaq
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της Nvidia στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, ενόψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων (23/8) για το β' τρίμηνο του 2023, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για επιδόσεις πολύ καλύτερες των αναμενομένων.
Στις 22:20, η μετοχή ενισχύεται κατά 7,3% και «χαρίζει» στον δείκτη Nasdaq κέρδη 1,6%.
Η μετοχή έχει καταγράφει κέρδη άνω του 150% για το τρέχον έτος, ενώ η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 1,07 τρισεκ. δολάρια!
Υπενθυμίζεται πως η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία των προαναφερθέντων εταιρειών, ξεπερνά τα 10 τρισεκ. δολάρια!

Ποιες εταιρίες θα επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης - Το φαινόμενο Nvidia και η Tesla

Υπερτιμημένη θεωρεί τη μετοχή της Nvidia Corporation η Cathie Wood, διαχειρίστρια του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου ARK Innovation, ενώ εκτιμά ότι η Tesla θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη.
Σε μια σειρά από tweets, η Wood εξέφρασε την αντίθεσή της στον στόχο της Nvidia για 25 φορές μεγαλύτερο άλμα πωλήσεων για το 2023 και τόνισε ότι άλλοι παίκτες θα επωφεληθούν πιθανότατα περισσότερο από μια επερχόμενη έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης.
Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είναι ο "πιο προφανής" ωφελημένος από τις πρόσφατες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η Wood, αναφέροντας την ώθηση της εταιρείας προς την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
"Κατά την άποψή μας, η Tesla είναι ο πιο προφανής δικαιούχος των πρόσφατων ανακαλύψεων στην #AI, καθώς στοχεύει σε ένα TAM εσόδων 8-10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυτόνομη κινητικότητα μέχρι το 2030", ανέφερε η Wood στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης