Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μοοdy's - Συνεπής με την αξιολόγηση Aa1 της Μ. Βρετανίας ο προϋπολογισμός του 2014

Μοοdy's - Συνεπής με την αξιολόγηση Aa1 της Μ. Βρετανίας ο προϋπολογισμός του 2014
Στη λιτότητα παραμένει προσηλωμένη η Βρετανία
Σε πλήρη εναρμόνιση και συνέπεια με την τρέχουσα αξιολόγηση της Μ. Βρετανίας βρίσκεται ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2014.
Τα ανωτέρω επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών George Osborne.
Yπενθυμίζεται εδώ πως η Moody's αξιολογεί με Aa1 τη Μ. Βρετανία, δίδοντας σταθερό outlook.
Στο μεταξύ, στη λιτότητα παραμένει προσηλωμένη η Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, η δημοσιονομική κατάσταση παραμένει… άρρωστη.
«Η δημοσιονομική κατάσταση παραμένει μακριά από το θετικό σενάριο. Η προσήλωση στη λιτότητα είναι αναγκαία» υπογράμμισε ο George Osborne.
Ωστόσο, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη βρετανική ανάπτυξη στο +2,7% για το 2014 και στο +2,3% για το 2015. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη +2,4% και +2,2% αντίστοιχα.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των τελευταίων 30 ετών» αναφώνησε ο Βρετανός υπουργός, στο περιθώριο ομιλίας του στη βρετανική Βουλή.
«Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο 10ετός πλάνο λιτότητας, προκειμένου να επιδιορθωθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, αναφερθείς στο δημοσιονομικό έτος 2013 – 2014, εκτίμησε πως το έλλειμμα θα «κλείσει» στο 6,6% του ΑΕΠ, έναντι 6,8% της προηγούμενης εκτίμησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης