Τελευταία Νέα
Διεθνή

McDonald's - Αναστέλλει τη λειτουργία της στην Κριμαία

tags :
McDonald's - Αναστέλλει τη λειτουργία της στην Κριμαία
Η εταιρεία έχει προσφερθεί να μετεγκαταστήσει τους υπαλλήλους της που δούλευαν στα εστιατόριά της στην περιοχή, στην Ουκρανία
Την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην Κριμαία αποφάσισε η αμερικανική εταιρεία ταχυφαγείων McDonald's, μετά την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.
Η εταιρεία, ωστόσο, επικαλείται «κατασκευαστικούς λόγους».
Αν και όπως επισημαίνει ότι ευελπιστεί να ξεκινήσει πάλι το συντομότερο δυνατόν τις δραστηριότητές της στην περιοχή, όπου σημειωτέον διαθέτει τρία εστιατόρια, προσφέρθηκε να μεταφέρει τους εργαζομένους της να μετεγκατασταθούν στην Ουκρανία, δείγμα ότι δεν αναμένεται να αρχίσει λίαν συντόμως τις δραστηριότητές της εκεί.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι «η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της... να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο στην Ουκρανία, διατηρώντας τη θέση τους, το μισθό και τις αμοιβές τους» και προσθέτει ότι θα πληρώσει για τη μετεγκατάσταση των υπαλλήλων της και των οικογενειών τους.
Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, την οποία σημειωτέον δεν αναγνωρίζουν η Ουκρανία και η Δύση, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες σε επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς δεν είναι σαφές ακόμη πώς θα επηρεαστούν οι δραστηριότητές τους εκεί από την αλλαγή αυτή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης