Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook - Διεξήγαγε ψυχολογικό πείραμα, χωρίς οι χρήστες της υπηρεσίας να το γνωρίζουν

tags :
Facebook - Διεξήγαγε ψυχολογικό πείραμα, χωρίς οι χρήστες της υπηρεσίας να το γνωρίζουν
Δέχθηκε τα επικριτικά σχόλια
Ψυχολογικό πείραμα διεξήγαγε η εταιρεία Facebook σε σχεδόν 700 χιλ. χρήστες τους μέσου κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η εταιρεία δέχθηκε τα επικριτικά σχόλια.
Η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με δύο πανεπιστήμια των ΗΠΑ, είχε ως αντικείμενο τον έλεγχο των συναισθηματικών εκφράσεων στις οποίες εκτίθεντο οι χρήστες, ώστε να εκτιμηθεί αν και κατά πόσο «η έκθεση σε συναισθήματα οδηγούν τους ανθρώπους σε αλλαγή συμπεριφοράς».
Αν και η Facebook δήλωσε ότι «δεν υπήρξε περιττή συλλογή των δεδομένων των πολιτών»,  κάποιοι επέκριναν τον τρόπο με το οποίο διεξήχθη η έρευνα και εγείρουν προβληματισμούς για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αυτές οι μελέτες.
Ο Βουλευτής των Εργατικών, Jim Sheridan, ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το θέμα.
«Πρόκειται για το χειρισμό υλικού από την προσωπική ζωή των ανθρώπων και είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την ικανότητα του Facebook και άλλων φορέων να χειραγωγήσουν τις σκέψεις των ανθρώπων στην πολιτική ή σε άλλους τομείς»,  δήλωσε ο βουλευτής.
Ωστόσο, η Κάθριν Sledge Moore, που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι αυτή δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη καθώς και ότι τα αποτελέσματα ως τώρα δεν είναι και «τόσο συναρπαστικά».
Ωστόσο, και η ίδια πρόσθεσε ότι ο ακριβής σκοπός της έρευνας εκ μέρους της εταιρείας δεν έχει πλήρως γνωστοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης