Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eυ. Βενιζέλος: Η χώρα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο μνημόνιο και νέα τρόικα - Με μαγκιές εκ του ασφαλούς δεν επιτυγχάνεται «κούρεμα» χρέους

Eυ. Βενιζέλος: Η χώρα αλλάζει σελίδα χωρίς νέο μνημόνιο και νέα τρόικα - Με μαγκιές εκ του ασφαλούς δεν επιτυγχάνεται «κούρεμα» χρέους
Σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος
«Η χώρα αλλάζει σελίδα και πολλοί ενοχλούνται από τη σκέψη αυτή, επειδή είναι εκείνοι που δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς το μνημόνιο, την κρίση και την τρόικα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αλλάζουμε τη σελίδα με απλό τρόπο, 'όχι' νέο μνημόνιο, 'όχι' τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- 'όχι' νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας  σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, σήμερα το μεσημέρι.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η τρόικα υπάρχει επειδή υπάρχει το ΔΝΤ και ότι όλα τα άλλα είναι κανονικές διαδικασίες που ισχύουν για όλες τις χώρες.
«Τώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στο χώρο της δημόσια διοίκησης, στο χώρο της κοινωνίας» τόνισε επίσης ο κ. Βενιζέλος.
Για το πρόβλημα του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η προστασία του κοινωνικού κράτους είναι αξιακή ταυτότητα για το ΠΑΣΟΚ και  πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλη αγωνία στην Ευρώπη για το αν μπορεί να διατηρηθεί το κοινωνικό κράτος» .
Για την εκλογή του J. C. Juncker στην θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι σημαντικό να έχει έναν δημοκρατικά νομιμοποιημένο πρόεδρο του κοινοβουλίου έστω κι αν ανήκει στο ΕΛΚ και επισήμανε ότι  η Ελλάδα  δικαιούται να έχει ισχυρό λόγο στα θέματα αυτά «γιατί είναι το εργαστήριο πάνω στο οποίο δοκιμάστηκε η αντοχή των ευρωπαϊκών υλικών τα τελευταία χρόνια και πρέπει τώρα να μετατραπεί σε εργαστήριο για την υπέρβαση της κρίσης με προοδευτικό πρόσημο».
Σχετικά με το χρέος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι τώρα η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει επιβεβαίωση με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν πει οι αγορές στην πράξη, ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο. 
«Όλα τα άλλα είναι μαγκιές εκ του ασφαλούς που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους - να ρίξουμε μια κλωτσιά και να τα καταστρέψουμε όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης