Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση 16% στις αγοραπωλησίες κατοικιών τον Οκτώβριο

Ισπανία: Αύξηση 16% στις αγοραπωλησίες κατοικιών τον Οκτώβριο
Οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις παλαιής κατασκευής κατοικιών
Αύξηση 16% καταγράφηκε στις αγοραπωλησίες κατοικιών σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο στην Ισπανία, φθάνοντας συνολικά τις 26.468, κυρίως εξαιτίας των ενισχυμένων πωλήσεων παλαιής κατασκευής κατοικιών.
Πρόκειται για την δεύτερη συνεχή αύξηση σε ετήσια βάση των αγοραπωλησιών κατοικιών μετά τον Σεπτέμβριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 13,7% ύστερα από την ελαφρά πτώση κατά 1,1% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο καταγράφηκε το χαμηλό έτους με λιγότερες από 23.500 αγοραπωλησίες.
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο καταγράφηκε πτώση 2,1% των αγοραπωλησιών κατοικιών, που αποτελεί τη μικρότερη υποχώρηση για αυτόν τον μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όπως σημειώνεται από το ινστιτούτο στατιστικής της χώρας, η αύξηση που καταγράφηκε σε ετήσια βάση οφείλεται στην άνοδο κατά 42,1% στις αγοραπωλησίες παλαιής κατασκευής κατοικιών, που έφθασαν τις 18.341, ενώ αντιθέτως οι αγοραπωλησίες νεοανεγειρόμενων κατοικιών υποχώρησε κατά 17,9% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, φθάνοντας συνολικά τις 8.127.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης