Τελευταία Νέα
Διεθνή

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η Ελλάδα δεν απειλεί την ιταλική οικονομία – Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Η Ελλάδα δεν απειλεί την ιταλική οικονομία – Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος
Η συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα είχε «ζωηρό» χαρακτήρα
Η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για την ιταλική οικονομία, φέρεται να ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο Pier Carlo Padoan (Πιερ Κάρλο Παντοάν), υπουργός Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ο ιταλός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε, ακόμα, ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική οικονομία και στην επίτευξη συμφωνίας και ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει την λίστα με τις αναλυτικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν ζητήσει οι εταίροι.
Ερωτηθείς για το κλίμα που επικράτησε κατά την συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, ο Padoan, αρκέστηκε να της προσδώσει «ζωηρό» χαρακτήρα, ενώ διεμήνυσε ότι για τον ίδιο δεν υφίσταται «Plan B» για την ελληνική κρίση.
Πρόσθεσε, ακόμα, πως σε αντίθεση με τις πληροφορίες, που έχουν διαρρεύσει, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, δεν δέχτηκε προσωπική επίθεση από τους ομολόγους του.
Η ιταλική οικονομία αναπτυσσόταν με αργούς ρυθμούς ακόμα και πριν ξεσπάσει η κρίση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ως προς τα του οίκου του, ο ιταλός υπουργός.
«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το οικονομικό κλίμα στην Ιταλία, ώστε να προσελκύσουμε επιχειρηματικές επενδύσεις», φέρεται να σχολίασε στη συνέχεια.
Τέλος, ο κ. Padoan, σχολίασε και την αμερικανική οικονομία, σημειώνοντας ότι παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης