Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να υπάρξει σχεδιασμένη αντιμετώπιση των τρομοκρατών του ISIS από τη διεθνή κοινότητα

tags :
Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να υπάρξει σχεδιασμένη αντιμετώπιση των τρομοκρατών του ISIS από τη διεθνή κοινότητα
Να μην κλειστούμε στο καβούκι μας επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Την θέση ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει σχεδιασμένα και συντονισμένα απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Σε συνέντευξή του στο Spiegel Online ο Steinmeier τόνισε ότι «εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν βοηθά καμία λέξη, κανένα επιχείρημα και φυσικά όχι το να κλειστούμε στο καβούκι μας.
Αντίθετα (το μόνο που βοηθά) είναι η σχεδιασμένη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα».
«Στη Συρία, στο Ιράκ και στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το ΙΚ έδρασε με βάρβαρη ασπλαχνία και γι' αυτό η βία είναι εντελώς χωρίς σύνορα.
Η κλιμάκωση του μίσους και της βίας συνεχίζεται, δεν γνωρίζει ούτε ανθρωπιά ούτε συμπόνια» τόνισε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής, όταν και σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις βρισκόταν στο Παρίσι και παρακολουθούσε μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας – Γερμανίας.
Ο Steinmeier τονίζει ότι στο πλαίσιο της σχεδιασμένης αντιμετώπισης του ΙΚ περιλαμβάνεται «και η υποστήριξή μας σε αυτούς που αντιστέκονται στην προέλαση του ΙΚ, όπως κάνει η Γερμανία στο βόρειο Ιράκ με τους πεσμεργκά, καθώς και αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ».
Ωστόσο, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης για την επίτευξη της ειρήνευσης στη Συρία, και όχι μιας στρατιωτικής επέμβασης.
«Ο πόλεμος εναντίον του ΙΚ δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο στρατιωτικά.
Θα πρέπει να αναζητηθεί με ακόμη μεγαλύτερο σθένος μια πολιτική λύση και προοπτικές για την ειρήνευση στη Συρία.
Έτσι και μόνο έτσι θα στερήσουμε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες το πολιτικό, στρατιωτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο και θα νικήσουμε το ΙΚ» τόνισε ο Steinmeier, ο οποίος υπογράμμισε πως στόχος αυτή τη στιγμή της γερμανικής κυβέρνησης είναι «ήδη πριν το τέλος του έτους να έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης