Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν για το 2016 οι αναλυτές – Προβλέπουν άνοδο 16%

Bloomberg: Ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές αναμένουν για το 2016 οι αναλυτές – Προβλέπουν άνοδο 16%
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη 1,7% για τη ζώνη του ευρώ το 2016, μεγαλύτερη έναντι του 2015 και την υψηλότερη από το 2010
Σημαντικά κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες αναμένουν στρατηγικοί αναλυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο δείκτης Stoxx Europe 600, σύμφωνα με τον μέσο όρο προβλέψεων 10 στρατηγικών αναλυτών σε έρευνα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου, θα καταγράψει ράλι 16% έναντι του κλεισίματος της Τρίτης, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατέγραψε τον Απρίλιο.
Η Commerzbank, μια από τις πιο ακριβείς στις προβλέψεις της όσον αφορά την πορεία των αγορών τα τελευταία δύο χρόνια, αναμένει ότι οι μετοχές θα σημειώσουν άλμα 18% το 2016, βοηθούμενες από τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Είναι ένα ράλι που θα βασίζεται στη ρευστότητα», αναφέρει ο Peter Dixon, οικονομολόγος της Commerzbank στο Λονδίνο και προσθέτει ότι «κοιτάζοντας πίσω, η ποσοτική χαλάρωση είχε όντως θετικό αντίκτυπο στις χρηματιστηριακές αγορές και τον επόμενο χρόνο η ΕΚΤ μπορεί να επεκτείνει τους όρους βάσει των οποίων παρέχει αυτή τη ρευστότητα. Θα θέλεις να συνεχίζεις να αγοράζεις μετοχές».
Είναι κάτι που όλοι οι στρατηγικοί αναλυτές υποστηρίζουν. Ακόμη και η πιο απαισιόδοξη, η J.P. Morgan Chase εκτιμά άνοδο 10% στον Stoxx 600 τον επόμενο χρόνο, ενώ η πιο αισιόδοξη, η Citigroup, εκτιμά ότι θα σημειώσει άλμα 23%.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναρριχήθηκαν περί το 21% το 2015, πριν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και η απογοήτευση για τα μέτρα της ΕΚΤ αφήσουν τον Stoxx 600 με άνοδο μόλις 4,2% μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.
Με μια αποτίμηση 15,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, είναι σχεδόν 10% φθηνότερος από τον δείκτη Standard & Poor's 500, σημειώνεται.
Αυτό και οι αποκλίνουσες πολιτικές μεταξύ της FED και της ΕΚΤ έχουν στείλει τους επενδυτές να συρρέουν στην Ευρώπη.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη 1,7% για τη ζώνη του ευρώ το 2016, μεγαλύτερη έναντι του 2015 και την υψηλότερη από το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης