Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα – Εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο το καλοκαίρι του 2016

Bild: Κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα – Εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο το καλοκαίρι του 2016
O έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά είναι κάτι που θέλει το περιβάλλον του, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα
Τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα την άνοιξη ή το αργότερο το καλοκαίρι προβλέπει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική κρίση.
Ειδικότερα, σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίρπας τις επόμενες λίγες εβδομάδες θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τη διάλυση του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή εκλογών την άνοιξη ή το αργότερο το καλοκαίρι.
Βεβαίως, αυτό δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, τονίζεται.
Ο έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνεται, δεν έχει άλλη επιλογή, αλλά είναι κάτι που θέλει το περιβάλλον του.
«Θα είναι οι τρίτες εκλογές μέσα σε ενάμισι έτος», αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι ο Τσίπρας απέτυχε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο για να περάσεις τις μεταρρυθμίσεις.

bil.jpg

«Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίρπα να βρει νέους κυβερνητικούς εταίρους για να αντικαταστήσει το ακραία δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέτυχε, ενώ και το ίδιο το κόμμα του δεν είναι μαζί του», σημειώνει η «Bild», η οποία τονίζει ότι ο Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία για θεμελιώδη ζητήματα του κράτους.
Έτσι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει νέα βοήθεια δισ. από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνεται και προστίθεται ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεων είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης και ήδη έχουν καθυστερήσει από τον Οκτώβριο.
Εν τω μεταξύ, στο άρθρο γίνεται αναφορά και στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «εξαγριωμένους αγρότες», οι οποίο έχουν μπλοκάρει για ημέρες σημαντικές οδικές αρτηρίες της χώρας και συνοριακές διελεύσεις με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία και την Τουρκία.
Επίσης, τονίζεται ότι όλα τα μεγάλα σωματεία της χώρας έχουν απευθύνει κάλεσμα για μαζικές απεργίες, με τους απεργούς να διαμαρτύρονται εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης