Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Συνελήφθη ο δήμαρχος Λάρνακας για την υπόθεση Helector – Ποιοι είναι οι υπόλοιποι ύποπτοι

Κύπρος: Συνελήφθη ο δήμαρχος Λάρνακας για την υπόθεση Helector – Ποιοι είναι οι υπόλοιποι ύποπτοι
Συνελήφθη ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης
Συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση  στο αρχηγείο Αστυνομίας ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, για την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης, τον οποίο διαχειρίζεται η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία "Helector".
Ως ύποπτα για τα σκάνδαλα στο ΧYTA Πάφου και στο ΧYTY Κόσιης ο γενικός διευθυντής της εταιρείας "Helector", Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος ήδη είναι υπό κράτηση, κατονόμασε 12 άτομα και έτσι, συνελήφθησαν επίσης ο Μιχάλης Πάντης, επιβλέπων τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης και τρεις λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, που αποτελούν την Επιτροπή Προσφορών.
Στη λίστα των συλληφθέντων είναι επίσης ο τέως δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, ο οποίος εκτίει 6ετή ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου (ΣΑΠΑ), όπως επίσης και ο τελών σε διαθεσιμότητα οικονομικός διευθυντής του δήμου Πάφου, Δημήτρης Πατσαλίδης, ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση και επανασυνελήφθη.
Πάντως, αύριο, Κυριακή 13 Μαρτίου, οι ύποπτοι πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.
Σημειώνεται ότι δεν έχουν εκτελεστεί τα εντάλματα σύλληψης για τον Γιώργο Κουλαππή και τον γιό του Νίκο Κουλαππή και των ελλαδιτών υπαλλήλων της "Helector", Δημήτρη Γιανακόπουλου, Αθανάσιου Κατρή , και τον υπάλληλο Ιμάρ Μπακλέρ.
Ο ΔΗΣΥ εκφράζει λύπη, γιατί ένα εκ των ενταλμάτων αφορά τον δήμαρχο Λάρνακας, ενώ επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για τη διεξαγωγή, απρόσκοπτα, των ερευνών και της απόδοσης δικαιοσύνης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης