Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Λάθος να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε στην Άγκυρα

tags :
Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Λάθος να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε στην Άγκυρα
Η συμφωνία για το προσφυγικό λειτουργεί, δεν υπάρχει άλλη μεταναστευτική οδός πέραν αυτής που περνά από την Ελλάδα είπε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Την θέση ότι είναι «λάθος να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε ενώπιον της Άγκυρας» διατυπώνει σε συνέντευξη του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας και αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό, υποστήριξε ότι η συμφωνία λειτουργεί και ότι δεν υπάρχει άλλη μεταναστευτική οδός, η οποία να έχει αντικαταστήσει εκείνη που περνά από την Ελλάδα.
«Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που προηγήθηκαν της συμφωνίας, περίπου 27.000 πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.
Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ήταν λίγο λιγότεροι από 6.000.
Πρόκειται για μια μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα» ανέφερε ο Steinmeier, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο οι πρόσφυγες να ακολουθήσουν άλλες μεταναστευτικές οδούς, ιδίως από την Βόρεια Αφρική, έκρινε ότι προς το παρόν τίποτα δεν καταδεικνύει κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης