Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανία): Προειδοποιεί για αναταράξεις στην Ε.Ε. σε περίπτωση Brexit

Steinmeier (Γερμανία): Προειδοποιεί για αναταράξεις στην Ε.Ε. σε περίπτωση Brexit
Σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν διαφορετικά, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συνεχίσει ως 28 μείον ένας», ανέφερε ο γερμανός υπ. Εξωτερικών
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συνέχιζε απλώς, όπως προηγουμένως, σε περίπτωση που η Βρετανία ψήφιζε υπέρ της αποχώρησής της από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, υποδεικνύοντας τη Βόρεια Ιρλανδία ως ένα πιθανό σημείο αναταραχών.
Ο Steinmeier εξέφρασε την ελπίδα η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στο μπλοκ των 28 χωρών στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
«Σε περίπτωση που οι Βρετανοί αποφασίσουν διαφορετικά, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα συνεχίσει ως 28 μείον ένας», ανέφερε και ως παράδειγμα μιας περιοχής που θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα προβλήματα, ανέφερε τη Βόρεια Ιρλανδία και τα σύνορά της με το μέλος της Ε.Ε. την Ιρλανδία, όπου η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό ήρεμη.
«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει (σ.σ. από την Ε.Ε.), θα έχουμε πάλι σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να φουντώσουν και πάλι οι συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης