Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε πλήρη ετοιμότητα θα ξενυχτίσουν το βράδυ του βρετανικού δημοψηφίσματος οι τραπεζίτες στο Λονδίνο

Bloomberg: Σε πλήρη ετοιμότητα θα ξενυχτίσουν το βράδυ του βρετανικού δημοψηφίσματος οι τραπεζίτες στο Λονδίνο
Οι συναλλαγές κοντά στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος αναμένεται να προσφέρουν μεγάλα έκτακτα κέρδη από συνάλλαγμα και μετοχές στις τράπεζες
Σε πλήρη σύνθεση και ετοιμότητα με «επιστράτευση» όλων των διαπραγματευτών τους (traders) στα γραφεία τους στο Λονδίνο, θα ξενυχτήσουν το βράδυ του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 οι τράπεζες JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland (RBS), Morgan Stanley και Lloyds, γεγονός που αναδεικνύει τη νευρικότητα που προκαλεί στον χρηματο-οικονομικό κόσμο η αβεβαιότητα της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg, η ύψιστη ετοιμότητα των τραπεζών αποκαλύπτει και τις κερδοσκοπικές ευκαιρίες που αναμένεται να δημιουργήσει η σταδιακή καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της JPMorgan, που φέρεται να έχει ήδη κλείσει δωμάτια ξενοδοχείων στην περιοχή του Canary Wharf του Λονδίνου, για τους διαπραγματευτές της.
Ιδιαίτερα έντονη αναμένεται να είναι η βραδιά για τους διαπραγματευτές στην αγορά συναλλάγματος, με τη βρετανική στερλίνα να επιδικνύει ήδη ασυνήθιστα υψηλή μεταβλητότητα το τελευταίο δίμηνο, για νόμισμα ισχυρής οικονομίας.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ενώ ένα ενδεχόμενο Brexit θα μείωνε σημαντικά τον αριθμό των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που εργάζονται στο Λονδίνο, οι συναλλαγές κοντά στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος αναμένεται να προσφέρουν μεγάλα έκτακτα κέρδη σε χρηματιστηριακές εταιρείες, επενδυτικές τράπεζες και εταιρείες διαπραγμάτευσης συναλλάγματος.
Τα εκλογικά κέντρα στη Βρετανία για το δημοψήφισμα θα κλείσουν στις 10 το βράδυ ώρα Αγγλίας την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, όμως δεν προβλέπεται επίσημο exit poll και δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σύντομα θα διαφανεί μια ξεκάθαρή τάση των αποτελεσμάτων, τα οποία θα οριστικοποιηθούν το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης