Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι επενδυτές στοιχηματίζουν για τιμές 100 δολ. στο πετρέλαιο – Πρόβλεψη ακόμα και για 150 δολ. το 2020

Bloomberg: Οι επενδυτές στοιχηματίζουν για τιμές 100 δολ. στο πετρέλαιο – Πρόβλεψη ακόμα και για 150 δολ. το 2020
Η αισιοδοξία οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας
Οι επενδυτές αγοράζουν πλέον συμβόλαια τα οποία θα αποδώσουν κέρδος εάν το πετρέλαιο φτάσει ή ξεπεράσει τα 100 δολ. το βαρέλι, αναφέρει σε σχετικό του άρθρο το Bloomberg.
Αν και ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε ιστορικά χαμηλά το περασμένο έτος, αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν διπλασιάσει την τιμή του από το Δεκέμβριο 2015, ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 50 δολ.
Αποτιμώντας τα συμβόλαια των hedge funds και βλέποντας τα περιθώρια κέρδους στα οποία προσβλέπουν, το Bloomberg υπολογίζει πως οι προβλέψεις για την τιμή πετρελαίου είναι 80, 100 και 110 δολ. για τα έτη 2018, 2019 και 2020 αντίστοιχα.
Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, μερικά συμβόλαια του 2020 αποδίδουν κέρδος για τιμές 150 δολ!
Η αισιοδοξία οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά ενέργειας, η οποία σε συνδυασμό με την μειωμένη παραγωγή σε ορισμένες χώρες, έχει συρρίκνωση τα υπέρογκα αποθέματα που υπήρχαν.
Στο παραπάνω συμβάλλει και η περικοπή στα επενδυτικά προγράμματα και τις νέες εξορύξεις από τις εταιρείες, λόγω της ανύπαρκτης ρευστότητας.
Το παράδοξο είναι πως οι ηγετικές χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) έχουν προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική (για το σύνολο της αγοράς) της Σ. Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης