Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το χρονολόγιο μέχρι το δημοψήφισμα για το Brexit - Τι θα ακολουθήσει μετά το κλείσιμο της κάλπης

Bloomberg: Το χρονολόγιο μέχρι το δημοψήφισμα για το Brexit - Τι θα ακολουθήσει μετά το κλείσιμο της κάλπης
Τι κρύβουν τα επόμενα 24ωρα μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση νίκης του Brexit
Στα σημαντικότερα γεγονότα των επόμενων ημερών μέχρι το δημοψήφισμα για το Brexit εστιάζει το Bloomberg, ενώ παράλληλα ενημερώνει για το τι θα ακολουθήσει μετά το κλείσιμο της κάλπης και πότε θα γίνουν γνωστά τα πρώτα και τα τελικά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, το χρονολόγιο που έχει καταρτίσει το Bloomberg αναφέρει τα εξής σημαντικά γεγονότα, που μπορεί σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες που αναφέρονται είναι σε τοπική ώρα Αγγλίας, οπότε προσθέστε 2 επιπλέον ώρες για να βρείτε την ώρα Ελλάδος.

21 Ιουνίου
* Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων της ΕΚΤ.
* Το BBC φιλοξενεί τηλεοπτική συζήτηση για το δημοψήφισμα, η οποία, σύμφωνα με την Credit Suisse, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την έκβαση του δημοψηφίσματος, καθώς αυτό συνέβη και πριν από το δημοψήφισμα της Σκωτίας, το 2014.
* Θα δημοσιευτεί η δημοσκόπηση του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών .
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Jefferies, αυτή θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική έρευνα, καθώς συνδυάζει τηλεφωνικές και απευθείας ερωτήσεις, αλλά δεν θα βασίζεται στις απαντήσεις των εθελοντών.

22 Ιουνίου
Συζήτηση στο Channel 4 για το δημοψήφισμα.

23 - 24 Ιουν - Ψηφοφορία και καταμέτρηση
23 Ιούνη, 7 π.μ.: Ανοίγουν οι κάλπες.
Δημοσκοπήσεις με βάση τις προθέσεις των ψηφοφόρων μπορεί να δημοσιοποιούνται ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
10 μ.μ.: Κλείνουν οι κάλπες.
Δεν θα υπάρξει exit poll.
Συνολικά αναμένονται αποτελέσματα από 382 περιοχές.
24 Ιουν 12.30 π.μ.: Μία από τις πρώτες εκλογικές περιοχές που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα είναι το Σάντερλαντ.
Ένα πολύ κοντινό αποτέλεσμα εκεί θα δείξει ότι μάλλον το στρατόπεδο του «Μένουμε» έχει κερδίσει, λέει ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου East Anglia, Chris Hanretty.
Σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan, το ποσοστό του «Μένουμε» είναι πιθανό να εμφανίζεται ότι είναι «υψηλότερο» σε σχέση με την τελική έκβαση τις πρώτες πρωινές ώρες.
4-5 π.μ.: Περίπου το 80% των περιοχών αναμένεται ότι θα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα.
Σε αυτό το σημείο οι τελικοί αριθμοί θεωρείται πολύ δύσκολο να παρουσιάσουν σημαντικές αποκλίσεις.
7 π.μ. (κατά προσέγγιση): Τα τρία τελευταία αποτελέσματα ανακοινώνονται.
Μόλις ο τελευταίος τομέας έχει δηλώσει το αποτέλεσμα, η επικεφαλής καταμέτρησης, Jenny Watson, θα ανακοινώσει επίσημα το εθνικό αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ.

Μετά το δημοψήφισμα
Ο τόνος της συζήτησης στο κυβερνών κόμμα για την παραμονή ή την έξοδο από την Ε.Ε. υποδηλώνει ότι οι τύχες του πρωθυπουργού David Cameron και του υπουργού Οικονομικών, George Osborne, είναι συνδεδεμένες με το αποτέλεσμα.
Η πολιτική στο εσωτερικό θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τον τόνο των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και την ψυχολογία της αγοράς, σύμφωνα με αναλυτή της UBS.

24 Ιουνίου
* Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν να φύγουν από την Ε.Ε., οι κεντρικές τράπεζες και οι αναλυτές αναμένουν έντονη μεταβλητότητα στις αγορές.
* Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ewald Nowotny, λέει ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να παράσχει ρευστότητα, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχουν πει ότι βρίσκονται σε επαφή με τις άλλες κεντρικές τράπεζες.
Η Commerzbank αναμένει συντονισμένη παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος, σε περίπτωση Brexit.

25 Ιουνίου
Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα μπορούσε να προχωρήσουν στο άνευ προηγουμένου βήμα να συγκαλέσουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής χωρίς εκπροσώπηση της Βρετανίας.

26 Ιουνίου
Η Ισπανία διενεργεί τις επαναληπτικές εθνικές της εκλογές χωρίς να αναμένεται και πάλι σαφής νικητής.
Μερικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα Unidos και Podemos, που συνεργάζονται, μπορεί να πάρουν τη δεύτερη θέση.
Ένα Brexit θα μπορούσε να είναι ένα παράγοντας που θα αλλάξει το παιχνίδι, δεδομένου ότι μπορεί να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να στηρίξουν περισσότερο τα μετριοπαθή κόμματα, σύμφωνα με τους αναλυτές της UniCredit.

27 Ιουνίου
Το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν μπορεί να συγκληθεί, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

28 Ιουνίου - Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
Ο βρετανός πρωθυπουργός μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο δεν έχει ποτέ πριν εφαρμοστεί και το οποίο αφορά την έναρξη της διαδικασίας εξόδου από την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης