Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Εκρηκτική πορεία στα πονταρίσματα για ένα «Μαύρο Κύκνο» στις αγορές, υπό την απειλή Brexit

Bloomberg: Εκρηκτική πορεία στα πονταρίσματα για ένα «Μαύρο Κύκνο» στις αγορές, υπό την απειλή Brexit
Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένα ακραίο αποτέλεσμα και οι άνθρωποι θέλουν να έχουν κάποια ασφάλεια έναντι ενός χαμηλής πιθανότητας, υψηλού αντίκτυπου αποτέλεσμα
Τα στοιχήματα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα ακόμη και στις πιο απόμακρες γωνιές της αμερικανικής αγοράς options (δικαιώματα προαίρεσης), με τους επενδυτές να ποντάρουν ότι το αυριανό δημοψήφισμα στη Βρετανία θα προκαλέσει μαζικές απώλειες στις μετοχές.
Μάλιστα πολλοί επενδυτές ποντάρουν ακόμη και σε κατάρρευση των δεικτών σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες 4 ημέρες το ανοιχτό ενδιαφέρον για τοποθετήσεις τέτοιου είδους που αφορούν το δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, με λήξη την Παρασκευή 24 Ιουνίου, μία ημέρα δηλαδή μετά από το δημοψήφισμα οπότε θα είναι και γνωστό το αποτέλεσμα, αυξήθηκαν κατά 1100%.



Αυτές οι αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης θα αποδώσουν μόνο εάν ο S&P βυθιστεί κατά 20% ή και περισσότερο την Παρασκευή και μάλιστα αφορούν το δεύτερο περισσότερο αγορασμένο προϊόν στη σχετική αγορά για την τρέχουσα εβδομάδα.



Όπως αναφέρει το Bloomberg, «αποτελούν μία τοποθέτηση τύπου "Μαύρου Κύκνου"».
Σύμφωνα με τον αναλυτή Steve Sosnick της Timber Hill LLC, «είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ένα ακραίο αποτέλεσμα και οι άνθρωποι θέλουν να έχουν κάποια ασφάλεια έναντι ενός χαμηλής πιθανότητας, υψηλού αντίκτυπου αποτέλεσμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης