Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει 196,2 δισ. δολ. εξαιτίας του Brexit

tags :
Bloomberg: Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει 196,2 δισ. δολ. εξαιτίας του Brexit
Οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι πλήρωσαν με 81.7 δισ. το τίμημα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Στα 62,5 δισ. δολ. οι απώλειες και Αμερικανούς και Καναδούς
Οι παγκόσμιες αγορές διέγραψαν ακόμη 69,2 δισ. δολ. από τη συνολική καθαρή αξία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ανεβάζοντας το κόστος από την απόφαση υπέρ του Brexit στα 196,2 δισ. δολ. τις τελευταίες δύο ημέρες διαπραγμάτευσης.
Οι δισεκατομμυριούχοι της σχετικής λίστα ελέγχουν 3,8 τρισ. δολ, καταγράφοντας υποχώρηση 1,8% από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη του Bloomberg.
Ο «πόνος» τη Δευτέρα έγινε αισθητός περισσότερο από τους πλουσιότερους της Ευρώπης, όπου 92 δισεκατομμυριούχοι έχασαν 29,4 δισ. δολ., ανεβάζοντας τις διήμερες απώλειες τους σε 81,7 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Από το τέλος του έτους, η καθαρή θέση τους έχει μειωθεί πάνω από 45,5 δισ. δολ., δηλαδή έχει μειωθεί κατά 5,1%.
Από την άλλη, 150 δισεκατομμυριούχοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχασαν ακόμη 26,7 δισ. δολ. ή συνολικά στο διήμερο 62,5 δισ. δολ.
Ουσιαστικά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα για το έτος, με μικρά κέρδη της τάξης των 236 εκατ. δολ.
Στην Κίνα, 26 δισεκατομμυριούχοι έχασαν 1 δισ. δολ. τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τις συνολικές ζημιές τους στα 5 δισ. δολ.
Συνολικά χάνουν 7,4% φέτος, με απώλειες 18,7 δισ. δολ.



Ο τρίτος πλουσιότερος Γερμανός, Georg Schaeffler, έχασε τα περισσότερα χρήματα από όλους τη Δευτέρα, με απώλειες 1,9 δισ. δολ.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, ο Ισπανός Amancio Ortega, έχασε 1,5 δισ. δολ.
Ο Bill Gates και ο Mark Zuckerberg είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των αμερικανών δισεκατομμυριούχων τη Δευτέρα, χάνοντας 1,8 δισ. δολ. και 1,6 δισ. δολ. αντίστοιχα.
Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν και 69 δισεκατομμυριούχοι που αύξησαν τις περιουσίες τους.
Ο Takemitsu Takizaki, ιδρυτής της εταιρείας Keyence, μιας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών αισθητήρων, κέρδισε τα περισσότερα χρήματα με 579,3 εκατ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης