Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η μέρα της Theresa May έφθασε - Ποιοι θα είναι οι υπουργοί και οι προτεραιότητες

Bloomberg: Η μέρα της Theresa May έφθασε - Ποιοι θα είναι οι υπουργοί και οι προτεραιότητες
H υπουργός Εσωτερικών τα τελευταία 6 χρόνια, έχει να αντιμετωπίσει το δύσκολο έργο της διαχείρισης της εξόδου από την ΕΕ, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει την ύφεση.
Σήμερα είναι η μέρα για την Theresa May, η οποία θα διαδεχθεί τον David Cameron και θα γίνει η 54η Βρετανός πρωθυπουργός και μόλις δεύτερη γυναίκα που θα οδηγήσει το έθνος, αναφέρει το Bloomberg εν όψει της ορκωμοσίας της νέας πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.
Όπως επισημαίνει, η υπουργός Εσωτερικών τα τελευταία 6 χρόνια, έχει να αντιμετωπίσει το δύσκολο έργο της διαχείρισης της εξόδου από την ΕΕ, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει την ύφεση.
Προτεραιότητά της όπως έχει πει η ίδια, είναι να υλοποιήσει την ασυμβίβαστη πρόταση που διατύπωσαν με την ψήφο τους στο δημοψήφισμα οι Βρετανοί, δηλαδή να σταματήσει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ στη Βρετανία, διατηρώντας επίσης την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
Η May αφού θα ορκιστεί ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ, θα ανακοινώσει το Υπουργικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg αναμένεται να συμβεί το βράδυ.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει ισχυρή παρουσία γυναικών.
Συγκεκριμένα, η υπουργός Ενέργειας Amber Rudd και η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Justine Greening θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ θέση-"κλειδί" θα μπορούσαν να πάρει και η υπερασπιστής του Brexit, Priti Patel.
Όσο για τον υπουργό Οικονομικών George Osborne, θα μπορούσε να μετακινηθεί ενδεχομένως στο υπουργείο Εξωτερικών ή να τεθεί εκτός κυβέρνησης.
Υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι η Amber Rudd, ο υπουργός Επιχειρήσεων Sajid Javid και ο υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond.
Όσον αφορά στην αντίδραση των αγορών, οι τιμές των μετοχών στην Ασία αυξήθηκαν σήμερα 13 Ιουλίου 2016, όπως και η συναλλαγματική αξία της λίρας.
Όσον αφορά στην απασχόληση, σύμφωνα με το Bloomberg, παρά τις προειδοποιήσεις ότι το Brexit θα προκαλούσε απώλειες θέσεων εργασίας, μπορεί να προκαλέσει μια έκρηξη στην απασχόληση εμπορικών διαπραγματευτών.
Όπως αναφέρει ο Matthew Campbell, δικηγόροι, σύμβουλοι, ακόμα και οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι με σχετική εμπειρία, θα είναι σε υψηλότερη ζήτηση από ποτέ.
Όπως σημειώνει το αμερικανικό πρακτορείο, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει διαπραγματευτεί μια εμπορική συμφωνία από μόνο του από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και η κυβέρνηση ήδη ψάχνει 300 εξειδικευμένους εργαζόμενους στον τομέα αυτό μέχρι το τέλος του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης