Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Το Brexit θα βλάψει τα σχέδια της Ε.Ε. για «πράσινη» ενέργεια – Πολλά δισ. ευρώ το επιπλέον κόστος

Guardian: Το Brexit θα βλάψει τα σχέδια της Ε.Ε. για «πράσινη» ενέργεια – Πολλά δισ. ευρώ το επιπλέον κόστος
Το κράτος – μέλος που συμβάλλει καθοριστικά εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ευρώπη, είναι η Μ. Βρετανία
Μία ακόμα αρνητική συνέπεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση από το επικείμενο Brexit αναδεικνύει η Guardian, επικαλούμενη τα σχέδια του μπλοκ για ανάπτυξη των «πρασίνων» πηγών ενέργειας προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι ρύποι.
Ειδικότερα, στον απόηχο και της Συνόδου για το περιβάλλον που έλαβε χώρα στο Παρίσι τον Δεκέμβρη, η Ε.Ε. δεσμεύτηκε για μείωση στις εκπομπές ρύπων κατά -40% έως και το 2030.
Το πλάνο προϋποθέτει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιδότηση για αγορά υβριδικών οχημάτων και μία σειρά από άλλα μέτρα, τα οποία κοστολογούνται σε δεκάδες δισ. ευρώ (δεν έχει γίνει γνωστή κοστολόγηση για το συνολικό project).
Ωστόσο, το κράτος – μέλος που συμβάλλει καθοριστικά εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ευρώπη δεν είναι άλλο από τη Μ. Βρετανία, η οποία ξεπερνά ακόμα και τη Γερμανία σε αυτόν τον τομέα.
Ως αποτέλεσμα, η αποχώρηση του νησιού από την Ένωση θα αναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους, καθώς θα λείπει η χώρα – πρωταγωνιστής.
Το επιπλέον κόστος για την Ε.Ε. προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Ηνωμένου Βασιλείου, ενδέχεται να φτάσει και το +0,2% - +1,7%, σύμφωνα με την ανάλυση του Climate Action Network (CAN), ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε αρκετά δισ. ευρώ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης