Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι του… Brexit δικαιώθηκαν - Η βρετανική οικονομία αντιστέκεται

Bloomberg: Οι οικονομολόγοι του… Brexit δικαιώθηκαν - Η βρετανική οικονομία αντιστέκεται
Οι οικονομολόγοι χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων
Την απόλυτη δικαίωση φαίνεται πως βιώνουν οι οικονομολόγοι που τάχθηκαν υπέρ του Brexit.
Με τους καταναλωτές να κάνουν μετά το βρετανικό δημοψήφισμα τις μεγαλύτερες δαπάνες μέσα σε 14 χρόνια, οι υποστηρικτές του Leave Patrick Minford και Ruth Lea έχουν πολλούς λόγους να είναι χαρούμενοι.
Γι' αυτούς τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων αλλά και η έκθεση που δείχνει ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε ανθεκτική παρέχουν μια πρώτη απόδειξη ότι οι οικονομία μπορεί να αψηφήσει τις ζοφερές προβλέψεις πριν τη ψηφοφορία.
«Εγώ δεν βλέπω κανένα φόβο», δήλωσε ο Patrick Minford, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και συμπρόεδρος των Οικονομολόγων για την ομάδα εκστρατείας υπέρ του Brexit.
«Αυτό που μυρίζει είναι ότι οι άνθρωποι ασχολούνται με τις δουλειές τους και φαίνονται απολύτως ήρεμοι.
Τα εισοδήματά τους αυξάνονται, η απασχόληση βρίσκεται σε υψηλά όλων των εποχών, η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, υπάρχει διαθέσιμα δάνεια.
Τι να μην μου αρέσει;» είπε ο ίδιος.

Η αντίδραση των καταναλωτών

Αναφερόμενη στην πορεία των λιανικών πωλήσεων (αυξήθηκαν τον Ιούλιο του 2016 κατά 1,2%), η Ruth Lea οικονομικός σύμβουλος στην Arbuthnot Banking Group, η οποία αγωνίστηκε υπέρ του Brexit, δήλωσε ότι «είναι πολύ, πολύ νωρίς».
«Αλλά οι λιανικές πωλήσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές, καθώς φάνηκε ότι όταν οι άνθρωποι είδαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σκέφτηκαν: Λοιπόν, η ζωή θα συνεχιστεί ως συνήθως.
Δεν είχα την άποψη ότι θα ήταν Αρμαγεδδών» δήλωσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης