Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι πιέσεις της Merkel προς τη διοίκηση της Deutsche Bank - Aνησυχία στο Βερολίνο

Bloomberg: Οι πιέσεις της Merkel προς τη διοίκηση της Deutsche Bank - Aνησυχία στο Βερολίνο
Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι το Βερολίνο θέλει άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Έντονες πιέσεις προς τη διοίκηση της Deutsche Bank για ταχεία διευθέτηση του θέματος με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την αναδιάρθρωση της τράπεζας ασκεί η γερμανική κυβέρνηση, υπό την Angela Merkel.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Bloomberg, η Γερμανία θέλει ταχεία διευθέτηση μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με το πρόστιμο, ώστε η τράπεζα να επικεντρωθεί στη αναμόρφωση του επιχειρηματικού της μοντέλου.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα πρέπει να προχωρήσει με μέτρα όπως περικοπές θέσεων εργασίας, μια στροφή προς το online banking και κλείσιμο υποκαταστημάτων στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που θα επιτρέψει στις τράπεζες της χώρας να ξεπεράσουν τις ρυθμικές αλλαγές και τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος.
Επισημαίνεται ότι και οι δυο αξιωματούχοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία καθώς δεν εξουσιοδοτημένοι να μιλάνε στα ΜΜΕ.
Πάντως, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι ανησυχίες της γερμανικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα παρέμβει στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση του προστίμου, τα σχόλια αυτά αντικατοπτρίζουν την ανησυχία που επικρατεί στο Βερολίνο ότι η Deutsche Bank κινείται πολύ αργά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, μετά την υποχώρηση των μετοχών της σε ιστορικό χαμηλό, τον Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Επιπλέον 1,36 δισ. θα αντλήσει η Deutsche Bank - Με private placement η νέα δολαριακή έκδοση

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αύξηση κατά 2,72 δισ. ευρώ μέσω ομολόγου, η Deutsche Bank ζητά άλλο 1,36 δισ. ευρώ, προσφέροντας διπλάσιες αποδόσεις από αυτές κατέβαλε για να δανειστεί πριν από ένα χρόνο, αναφέρει το Bloomberg.
Η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα θα απευθυνθεί ως επί το πλείστον για την αγορά του επιπλέον ποσού στους ίδιους επενδυτές, που αγόρασαν το ομόλογο την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ίδιο άτομο, η απόδοση για το επιπλέον 1,36 δισ. ευρώ θα είναι 2,9%, ελαφρώς χαμηλότερη από αυτήν πριν μία εβδομάδα, που ήταν στο 3%.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο δανεισμός μέσω πώλησης ομολόγων της Deutsche Bank είναι ο πρώτος από τότε που το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 14 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με το στέλεχος της JPMorgan στο Χονγκ Κονγκ, Ben Sy, "θα ήταν πιο ακριβό για την Deutsche Bank να βγει στην ανοικτή αγορά για την έκδοση χρέους τώρα, διότι πρέπει να πληρώσει ένα σημαντικό premium και αυτό μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών".
Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίων της Narrow Road Capital, Jonathan Rochford, δήλωσε ότι "βραχυπρόθεσμα η συγκέντρωση χρημάτων είναι καλή για την Deutsche Bank, ακόμη και αν έχει να πληρώσει ένα υψηλότερο spread από ό,τι θέλει".
Προσθέτει ωστόσο, ότι "μακροπρόθεσμα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, η τράπεζα δεν είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη.

(Πρώτη Ενημέρωση: 15:47, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου) 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης