Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης εξετάζει η Monte dei Paschi - Άλμα 8% στη μετοχή

Εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης εξετάζει η Monte dei Paschi - Άλμα 8% στη μετοχή
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το άλμα της μετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει απορριφθεί το εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωσης της τράπεζας
Το εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης που πρότεινε ο ο πρών υπουργός Βιομηχανίας, Corrado Passera, εξετάζει η ιταλική τράπεζα Monte dei Pasci, με τη μετοχή της να αντιδρά θετικά και σήμερα, καταγράφοντας άλμα 8% στα 0,21 ευρώ.
Χθες η μετοχή  η οποία έχει υποχωρήσει 82% από τις αρχές του 2016, έφτασε να ενισχύεται 14%.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters,μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με το σχέδιο διάσωσης του οποίου ηγείται η JP Morgan, το οποίο στοχεύει σε ανακεφαλαιοποίηση ύψους 5 δισ. ευρώ και  πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Ωστόσο άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει την πρόταση του Corrado Passera.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το άλμα της μετοχής οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει απορριφθεί το εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωσης της τράπεζας. 





Η πρόταση του Passera προβλέπει αύξηση κεφαλαίου, ύψους 5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης άντλησης κεφαλαίων 2,5 δισ. με τη συμμετοχή ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και πώλησης μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ στους υπάρχοντες μετόχους.
Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα εγκρίνει στις 24 Οκτωβρίου το νέο επιχειρηματικό πλάνο, ενώ θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και στην πώληση μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως ανακοίνωσε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης