Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Έλληνες και Γερμανοί πολιτικοί διακινούν σενάρια 4ου μνημονίου για την Ελλάδα

Bild: Έλληνες και Γερμανοί πολιτικοί διακινούν σενάρια 4ου μνημονίου για την Ελλάδα
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, οι Γερμανοί επαναφέρουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα
Σενάρια ενός τέταρτου μνημονίου για την Ελλάδα καλλιεργούν Γερμανοί πολιτικοί, την ίδια ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel επανέρχονται στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
Ειδικότερα, με δηλώσεις τους στην Bild του Σαββάτου (29/10/2016), πολιτικοί της γερμανικής συντηρητικής παράταξης, κάνουν λόγο για ένα τέταρτο μνημόνιο.
Για παράδειγμα, ο Peter Ramsauer, πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει «βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας και η αιτία είναι –μεταξύ άλλων- και τα μικρά βήματα μεταρρυθμίσεων (που κάνει η Ελλάδα)».
Επίσης, ο βουλευτής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος, Wolfgang Bosbach , αναφέρει στην Bild «το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι συζήτηση για ένα πακέτο βοήθειας δισ (…) παρά το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το θέμα αυτό έξω από τον προεκλογικό αγώνα».
Εξάλλου, ο υπεύθυνος οικονομικών της Χριστιανοκοινωνικής ένωσης της Βαυαρίας, Hans Michelbach προειδοποιεί ότι «πριν από τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία –το φθινόπωρο του 2017- δεν θα πρέπει να μην έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της Ελλάδας».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει «η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να βάλει το θέμα αυτό κάτω από το χαλί».
Επισημαίνεται πως οι Γερμανοί πολιτικοί οι οποίοι προβαίνουν στις παραπάνω δηλώσεις στην Bild, ανήκουν στην «σκληροπυρηνική πτέρυγα» της συντηρητικής κυβερνητικής παράταξης και ήταν από αυτούς που στο παρελθόν τάχθηκαν κατά οικονομικών πακέτων βοήθειας προς τη χώρα μας.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ένα τέταρτο πακέτο βοήθειας προεξοφλούν και Έλληνες πολιτικοί.
Σε δηλώσεις του προς την Bild o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης προβλέπει ότι μετά το 2017 θα καταρρεύσουν τα δημόσια έσοδα και γι΄ αυτό το λόγο ο ίδιος αναμένει «σίγουρα ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας».
Επίσης, ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται λέει προς τη γερμανική εφημερίδα ότι «χωρίς κούρεμα χρέους θα χρειαστούμε ένα τέταρτο πρόγραμμα» και σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει «να στείλει ακόμη περισσότερα λεφτά».

Η συμμετοχή του ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ, η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Angela Merkel επανέρχεται στο ζήτημα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι πριν την καταβολή περαιτέρω δόσεων θα πρέπει να διευθετηθεί η συμμετοχή του Ταμείου.
«Η καγκελάριος, ο υπουργός Οικονομικών και εγώ υποσχεθήκαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Volker Kauder στη σημερινή (29/10/2016) έκδοση της Bild.
Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός προσθέτει ότι «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια.
Αυτό το γνωρίζει και ο υπουργός Οικονομικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης