Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορίζεται στο -3% η πτώση για την Monte dei Paschi - Αποσύρθηκε το εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης

Περιορίζεται στο -3% η πτώση για την Monte dei Paschi - Αποσύρθηκε το εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης
Χθες, ο βετεράνος Ιταλός τραπεζίτης και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, Corrado Passera, απέσυρε το δικό του σχέδιο διάσωσης της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena
(upd) Στο 3% περιορίζεται η πτώση για τη μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi, με τον τίτλο να διαπραγματεύεται σε κλοιό πιέσεων, καθώς αποσύρθηκε χθες το εναλλακτικό σχέδιο για τη διάσωσή της.
Η μετοχή υποχωρεί 3% στα 0,2381 ευρώ.
Νωρίτερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η πτώση για την προβληματική ιταλική τράπεζα ξεπέρασε το 10%.
Ειδικότερα, η διαπραγμάτευση ανεστάλη με τη μετοχή στο -10,17%, στα 0,22 ευρώ.
Χθες, ο βετεράνος Ιταλός τραπεζίτης και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας, Corrado Passera, απέσυρε το δικό του σχέδιο διάσωσης της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, κατηγορώντας την τράπεζα ότι παρεμποδίζει και αγνοεί το συμφέρον των ίδιων των μετόχων της.



Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η απόσυρση του σχεδίου Passera αφήνει τη Monte dei Paschi, την πλέον αδύναμη ιταλική τράπεζα, «δεμένη» με το σχέδιο που δημιούργησε και στήριξε η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα JPMorgan, που περιλαμβάνει την πώληση NPLs περίπου 28 δισ. ευρώ και την άντληση 5 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια
«Είχαμε μια σοβαρή πρόταση για την αναδιάρθρωση της τράπεζας, που θα έδινε ρόλο-κλειδί στους τωρινούς μετόχους της», ανέφερε ο Passera σε γράμμα τους προς την τράπεζα.
«Μας αρνήθηκαν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη διαδικασία», προστίθεται.
Από την πλευρά της, η Monte dei Paschi ανέφερε σε ανακοίνωση πως λυπάται για την απόφαση του Passera, αλλά οι αιτιάσεις που προβάλει είναι ανεδαφικές και μη συμβατές με το καθήκον της τράπεζας να διασφαλίσει σε όλους τους επενδυτές πρόσβαση στα δεδομένα.
Οι τραπεζικοί αναλυτές τονίζουν πως η τράπεζα, η αρχαιότερη στον κόσμο, αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πείσει τους επενδυτές να συμμετάσχουν στην τρίτη ανακεφαλαιοποίησή της σε ισάριθμα χρόνια, ιδίως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης