Τελευταία Νέα
Διεθνή

Again Capital: Τα «παιχνίδια» του ΟΠΕΚ μπορεί να φτάσουν την τιμή πετρελαίου στα 30 δολάρια

Again Capital: Τα «παιχνίδια» του ΟΠΕΚ μπορεί να φτάσουν την τιμή πετρελαίου στα 30 δολάρια
Με πρωτοπόρο τη Σαουδική Αραβία, η παραγωγή του Οργανισμού έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ
Τα «παιχνίδια» του ΟΠΕΚ (Οργανικισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) σχετικά με την συμφωνία περί «παγώματος» της παραγωγής, μπορεί ν ωθήσουν το «μαύρο χρυσό» πίσω στα 360 δολάρια το βαρέλι, εκτιμά ο αναλυτής της Again Capital, John Kilduff.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του στο CNBC, οι χώρες του Οργανισμού, αν και καλωσορίζουν τις προθέσεις των υπολοίπων για μείωση, αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την παραγωγή πετρελαίου.
Με πρωτοπόρο τη Σαουδική Αραβία, η παραγωγή του Οργανισμού έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, απειλώντας έτσι άμεσα την αγορά με νέα εκτόξευση της υπερπροσφοράς.
Μάλιστα, όπως σχολιάζεται, η πιο «διπρόσωπη» στις όλες διαπραγματεύσεις που γίνονται για το «πάγωμα» της παραγωγής είναι η Ρωσία, καθώς προχωρούσε σε συνεχή αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες (έφτασε τα 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως!), την ίδια στιγμή που οι αξιωματούχοι της απηύθυναν κάλεσμα για συμφωνία.
Επίσης, ο αναλυτής εκφράζει και την απαισιοδοξία του για τη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, όπου δεν περιμένει κάποια συμφωνία, σχολιάζοντας πως οι χώρες θα δικαιολογήσουν την απόφαση τους και στον βαρύ χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο που θα αποφέρει αυξημένη ζήτηση.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο «μαύρος χρυσός» ενδέχεται να επιστρέψει στα χαμηλά των 30 δολαρίων ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης