Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αρνείται την πρόταση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής – Θετική μόνο σε ενδεχόμενο "πάγωμα"

Ρωσία: Αρνείται την πρόταση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής – Θετική μόνο σε ενδεχόμενο
Ο υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak τόνισε ότι η θέση της χώρας στο ζήτημα παραμένει αμετάβλητη
Νέα επιπλοκή φαίνεται ότι παρουσιάζεται στα σχέδια του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς η Ρωσία, η οποία αποτελεί άμεσο συνεργάτη του Οργανισμού, αρνείται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μείωση της παραγωγής, παρά τις έντονες πιέσεις τις οποίες δέχεται.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, εάν η Μόσχα προχωρήσει σε μείωση της τωρινής της παραγωγής, θα πρέπει να αντλεί 200.000 με 300.000 λιγότερα βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον όγκο που είχε προβλεφθεί για το 2017, γεγονός που θα επηρέαζε άμεσα την οικονομία της χώρας.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το εν λόγω πάγωμα "θα αποτελούσε μία αρκετά δύσκολη και σκληρή κατάσταση για εμάς, καθώς τα σχέδιά μας έχουν διαμορφωθεί πάνω σε μία αύξηση παραγωγής".
Ενώ η πλευρά της Ρωσίας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή αργού εκτός ΟΠΕΚ, έχει επαναλάβει κατά καιρούς την προτίμηση προς το πάγωμα παραγωγής, αντί μίας μείωσης, τα μέλη του Οργανισμού ανέμεναν η Μόσχα να συμφωνήσει εν τέλει σε μία ενδεχόμενο περικοπή.
Η θέση της Ρωσίας "παραμένει αμετάβλητη και σταθερή", υπογράμμισε ο Novak, ο οποίος πρόσθεσε ότι "όπως είπες ο πρόεδρος μας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πάγωμα παραγωγής στα σημερινά επίπεδα".
Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Δευτέρα (21/11) ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, είχε επιβεβαιώσει ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να παγώσει την παραγωγή της, προσθέτοντας ότι δε βλέπει ιδιαίτερα εμπόδια στην επίτευξη της συμφωνίας του ΟΠΕΚ εντός του μήνα.
Η Ρωσία συντάσσει τον προϋπολογισμό της για το 2017, με γνώμονα ότι η παραγωγή της θα κυμανθεί γύρω στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, την ίδια στιγμή που τα τωρινά επίπεδα παραγωγής βρίσκονται σε μετά-σοβιετικό ρεκόρ, στα 11,205 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Την προσεχή Δευτέρα (28/11) αντιπρόσωποι της Μόσχας αναμένεται να συναντηθούν με εμπειρογνώμονες του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, προκειμένου να συζητήσουν περαιτέρω το πλαίσιο της συμφωνίας που θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη (30/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης