Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πυκνώνουν τα σενάρια για παραίτηση της Theresa May από την πρωθυπουργία

tags :
Μ. Βρετανία: Πυκνώνουν τα σενάρια για παραίτηση της Theresa May από την πρωθυπουργία
Η May αναμένεται να κάνει δηλώσεις στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας
Πυκνώνουν τα σενάρια που θέλουν την Theresa May να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα την παραίτηση της από την πρωθυπουργία αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μ. Βρετανία.
Αν και το κόμμα της οι Συντηρητικοί αποτελούν την ισχυρότερη πολιτική δύναμη, λαμβάνοντας – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – 318 έδρες, η May είναι η μεγάλη χαμένη της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης.
Και αυτό όχι μόνο διότι δεν επιβεβαιώθηκε ο στόχος της να λάβει μια ισχυρή λαϊκή εντολή για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους το Brexit – στην αρχή μάλιστα οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι οι Συντηρητικοί θα λάμβαναν περισσότερες από 400 έδρες – αλλά και γιατί δεν κατάφερε να λάβει τις 326 έδρες που θα της έδιναν τη δυνατότητα να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Και η ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα βαραίνει αποκλειστικά την Theresa May.
Ήδη η βουλευτής των Συντηρητικών, Anna Soubry υποστήριξε ότι η May θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη θέση της ενώ και το BBC μεταδίδει πως οι πιθανότητες να παραιτηθεί η May είναι μοιρασμένες.
Μάλιστα αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι η May θα παραιτηθεί από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Απαντήσεις σε αυτές τις εκτιμήσεις θα δώσει η ίδια η May, η οποία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης