Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θα χρειαστεί να φύγει από το Ην. Βασίλειο μετά το Brexit

Theresa May: Κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θα χρειαστεί να φύγει από το Ην. Βασίλειο μετά το Brexit
Θέλουμε να μείνετε, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός απευθυνόμενη στους πολίτες της Ε.Ε. που ζουν νόμιμα στη Βρετανία
Την επιθυμία της να παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit, το 2019, εξέφρασε στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζουν νόμιμα στη χώρα, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Παρουσιάζοντας τα σχέδια της Βρετανίας για τους μετανάστες από χώρες της Ε.Ε., η May δήλωσε ότι όλοι όσοι ζουν νομίμως στη Βρετανία πριν από την ημερομηνία αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε., που θα αποφασιστεί στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν και να υποβάλουν αίτηση για δικαιώματα μόνιμης διαμονής.
«Θέλω να καθησυχάσω πλήρως τους ανθρώπους ότι σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, κανένας υπήκοος της Ε.Ε. που βρίσκεται επί του παρόντος νομίμως στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κληθεί να αποχωρήσει μόλις η χώρα εγκαταλείψει την Ε.Ε.
Θέλουμε να μείνετε», ανέφερε η βρετανίδα πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.
Ωστόσο, οι πολίτες της Ε.Ε. θα αντιμετωπίζουν παρόμοιους περιορισμούς με τους Βρετανούς υπηκόους αν θέλουν να δεχτούν μόνιμα αλλοδαπούς συγγενείς τους στη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από την Ε.Ε., σε περίπτωση που δεν υπάρξουν διαπραγματεύσεις για ξεχωριστούς κανόνες, πρόσθεσε η ίδια.
Η πρωθυπουργός Theresa May παρουσίασε λεπτομερώς το σχέδιό της για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να τους προσφέρει τα ίδια υγειονομικά, ιατρικά και εκπαιδευτικά οφέλη με τους Βρετανούς πολίτες.
Σε ένα έγγραφο 15 σελίδων, η May αναφέρει ότι η Βρετανία θα επιτρέψει στους σημερινούς μετανάστες από την Ε.Ε. να διατηρήσουν την υγειονομική περίθαλψη και άλλα οφέλη, που είναι πιο γενναιόδωρα από εκείνα που παρέχονται στους μετανάστες από αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης