Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit θα συμβούν κάποια στιγμή

Theresa May: Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit θα συμβούν κάποια στιγμή
Η ομιλία στη Φλωρεντία έχει αρχίσει να «αλλάζει κάποια σκέψη» σε όλη την Ευρώπη αναφορικά με το Brexit, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός 
Την άποψη ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit θα συμβούν «κάποια στιγμή», εξέφρασε σήμερα (3/10/2017) η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
Μιλώντας στο «Sky News» με αφορμή το Συνέδριο των Συντηρητικών, η May δήλωσε ότι η «προσφορά» που έκανε κατά την πρόσφατη ομιλία της στη Φλωρεντία έχει αρχίσει να «αλλάζει κάποια σκέψη» σε όλη την Ευρώπη αναφορικά με το Brexit, παρά την απαισιοδοξία που εξέφρασαν πρόσφατα αξιωματούχοι της ΕΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.
«Έχω υποβάλει μια προσφορά σχετικά με το ποια θα είναι η μελλοντική εταιρική σχέση για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα περιμένουμε να ακούσουμε από την ΕΕ ποια είναι η απάντησή τους», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May χαρακτήρισε τo σημερινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην προχωρήσει η επόμενη φάση του Brexit εάν δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ως όχι «ιδιαίτερα απροσδόκητο».
«Το ερώτημα», σύμφωνα με την ίδια, «δεν είναι τόσο γύρω από αυτή την επίσημη δήλωση επαρκούς προόδου, το ερώτημα είναι εάν ο κόσμος είναι έτοιμος να σκεφτεί ποια θα είναι η μελλοντική εταιρική σχέση μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου».
«Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό σε κάποιο σημείο, πιστεύω ότι είναι δυνατόν να φτάσουμε σε μια καλή, βαθιά και ειδική συνεργασία επειδή είναι καλό όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι καλό και για την ΕΕ.», συνέχισε η βρετανίδα πρωθυπουργός.
«Και αυτό που ακούω είναι ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να το σκέφτονται», πρόσθεσε η ίδια.
Το συνέδριο των Torys κυριαρχήθηκε από τη δεύτερη σημαντική παρέμβαση του Boris Johnson αναφορικά με το Brexit μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις «κόκκινες γραμμές» του για τις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης