Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρεί από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας η Ιαπωνία – Στα βήματα της Φινλανδίας, Νορβηγίας

Αποχωρεί από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας η Ιαπωνία – Στα βήματα της Φινλανδίας, Νορβηγίας
Η εμπορική αλιεία θα περιορίζεται στα χωρικά ύδατα και στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας διαβεβαίωσε η κυβέρνηση
Την αποχώρηση της από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας ανακοίνωσε η Ιαπωνία, κινούμενη στα βήματα της Φινλανδίας και της Νορβηγίας. όπου συνεχίζεται η αλίευση φαλαινών για εμπορικούς σκοπούς.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας η Ιαπωνία θα απόσχει πάντως από το να επιτρέψει την εμπορική φαλαινοθηρία «στα νερά της Ανταρκτικής ή στο νότιο ημισφαίριο», τονίζοντας ότι η αλιεία  θα «περιορίζεται στα χωρικά ύδατα και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)» της Ιαπωνίας.
Η Ιαπωνία είχε απειλήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο να αποχωρήσει από τη Διεθνή Επιτροπή Φαλαινοθηρίας, όταν η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά της να ξαναρχίσει η αλιεία για εμπορικούς σκοπούς.
Η Ιαπωνία είχε διατυπώσει την πρόταση στο να επιτραπεί να συνυπάρχουν η προστασία και η εμπορική αλιεία των φαλαινών, με την τελευταία να ελέγχεται από «μια επιτροπή για τη βιώσιμη φαλαινοθηρία», κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από χώρες που τάσσονται υπέρ της προστασίας των φαλαινών, όπως η Αυστραλία, τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης