Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε το καταναλωτικά κλίμα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 42,7 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Ιαπωνία: Υποχώρησε το καταναλωτικά κλίμα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 42,7 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Ο υποδείκτης που αφορά την αύξηση του εισοδήματος σημείωσε οριακή πτώση στις 21,7 μονάδες
Οριακή πτώση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (8/1) το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος βασίζεται σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε 8.400 νοικοκυριά της χώρας, υποχώρησε κατά 0,2 μονάδες, στις 42,7 μονάδες συνολικά.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την πρόθεση των καταναλωτών να αγοράσουν διαρκή αγαθά αποτέλεσε τη μόνη συνιστώσα του δείκτη που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, και συγκεκριμένα κατά 0,4 μονάδες, στις 42,8 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αύξηση του εισοδήματος, σημειώθηκε οριακή πτώση κατά 0,1 μονάδες, στις 21,7 μονάδες συνολικά, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες, στις 45,8 μονάδες συνολικά.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά το συνολικό βιοτικό επίπεδο σημείωσε πτώση κατά 0,2 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 40,6 μονάδες.
Το 83,2% των ερωτηθέντων αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο, ποσοστό που είναι μειωμένο κατά 1,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο.
Αντίθετα, το 4% των ερωτηθέντων αναμένει μείωση των τιμών σε ετήσια βάση, ενώ το 10,8% αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης