Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τριών μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τριών μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2019 - Στις 51,6 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI της Ιαπωνίας για τον Ιανουάριο 2019 υποχώρησε στις 50,9 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Markit, με τις ανησυχίες ωστόσο για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου Κίνας-ΗΠΑ να παραμένουν στο προσκήνιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, γεγονός που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης παρέμεινε πάντω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση, για 28ο συνεχόμενο μήνα.
«Η επιχειρηματική δραστηριότητα αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό, δεχόμενη στήριξη από την ισχυρότερη ζήτηση και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της απασχόλησης», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, ο σύνθετος δείκτης PMI της χώρας για τον ίδιο μήνα υποχώρησε στις 50,9 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε σε χαμηλά 29 μηνών.
«Με τον μεταποιητικό κλάδο της Ιαπωνίας να έχει χαμηλές επιδόσεις εν μέσω των παγκόσμιων εμπορικών τριβών και της εξασθένισης της εγχώριας οικονομίας, τα στοιχεία για τον PMI του κλάδου υπηρεσιών έδωσαν ορισμένη άνοδο για την έναρξη του 2019», σχολίασε ο κ. Hayes, προσθέτοντας ότι «οι πάροχοι υπηρεσιών παρέμειναν επίσης ανθεκτικοί στις προβλέψεις τους για το επόμενο έτος, παρά την επερχόμενη αύξηση του καταναλωτικού φόρου, η οποία έχει οριστεί για τα τέλη του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης