Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 48,5 μονάδες ο PMI

Ιαπωνία: Σε χαμηλά άνω των 2 ετών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 48,5 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από τον Αυγουστο του 2016
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση ετών υποχώρησε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (21/2) στοιχεία των Markit και Nikkei, εν μέσω μειωμένης εγχώριας ζήτησης και πτώσης των παραγγελιών από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 48,5 μονάδες, έναντι 50,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας συρρίκνωση για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την παραγωγή του κλάδου υποχώρησε στις 47 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, γεγονός που αποτελεί την ταχύτερη συρρίκνωσση από τον Μάιο του 2016, ενώ πτώση σημειώθηκε και στον υποδείκτη που σχετίζεται με την μελλοντική παραγωγή.
Οι συνολικές νέες παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησαν περαιτέρω σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση στις παραγγελίες από το εξωτερικό ήταν μικρότερη σε σύγκριση με την εγχώρια ζήτηση, οι ανησυχίες στις τάξεις των επιχειρήσεων για τις προοπτικές ζήτησης από το εξωτερικό παραμένουν.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Joe Hayes, η πτώση στο επιχιερηματικό πλήμα «δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των διεθνών αντιστάσεων που αντιμετωπίζουν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου», προσθέτοντας παράλληλα ότι «εάν δεν ανακάμψει ο κλάδος υπηρεσιών από την πτώση του Ιανουαρίου, το ενδεχόμενο ύφεσης για την Ιαπωνία το 2019 είναι πιθανό».
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -0,1% τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ μεγαλύτερη ήταν η μηνιαία πτώση για την κατασκευαστική παραγωγή, και συγκεκριμένα στο -2,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης