Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ανώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος για τον κλάδο υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Ανώτερη των εκτιμήσεων η άνοδος για τον κλάδο υπηρεσιών τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης PMI για τον κλάδο υπηρεσιών θα αυξηθεί στις 55,1 μονάδες
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών σκαρφάλωσε ο κλάδος υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, γεγονός που υποδεικνύει ότι η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου θα συνεχίσει να αντισταθμίζει την πτώση που παρατηρείται στον κλάδο υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 55,3 μονάδες, έναντι 53 μονάδων τον Ιανουάριο του 2019, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 55,1 μονάδες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να σκαρφαλώσει σε υψηλά τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα στις 52,8 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος μεταποίησης σημείωσε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι νέες επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αισιδοξία των επιχειρήσεων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018.
«Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI του Φεβρουαρίου υπογραμμίζουν την ισχύ της εγχώριας αγοράς και δείχνουν ότι η οικονομία θα επανέλθει στην ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «με την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου να υποχωρεί και τις εξαγωγές να βρίσκονται σε καθοδική τάση, η συνολική εικόνα της έρευνας δείχνει μία περιορισμένη ανάπτυξη».
«Σε πλήρη αντίθεση με τη γενική επιδείνωση των δεικτών PMI στον μεταποιητικό κλάδο, όλοι οι δείκτες απόδοση στον κλάδο υπηρεσιών βελτιώθηκαν», καταλήγει ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης