Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Δίωξη για ξέπλυμα χρήματος κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών

tags :
Credit Suisse: Δίωξη για ξέπλυμα χρήματος κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών
Για ξέπλυμα χρήματος διώκεται από την εισαγγελική αρχή της Ελβετίας η Credit Suisse
Για ξέπλυμα χρήματος διώκονται από την εισαγγελική αρχή της Ελβετίας η Credit Suisse και ένα από πρώην στελέχη της, που βρισκόταν πολύ ψηλά στην ιεραρχία.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η ελβετική τράπεζα κατηγορείται ότι δεν ήλεγξε αρκούντως Βούλγαρο έμπορο ναρκωτικών σε ό,τι αφορά την προέλευση των εισοδημάτων που ήθελε να καταθέσει.
Οι αρχές στην Ελβετία μπορεί να διεξαγάγουν δίωξη αν πιστεύουν ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί της χώρας δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Ανάλογο περιστατικό είχε λάβει χώρα στο παρελθόν με τη Societe Generale, διότι είχε αποδεχθεί χρήματα από έναν γνωστό απατεώνα ονόματι Allen Stanford.
Στον αντίποδα, η Credit Suisse απορρίπτει τις κατηγορίες, ενώ σκοπεύει να ασκήσει τα ανάλογα ένδικα μέσα.

Ο Βούλγαρος παλαιστής

Η υπόθεση πάει πίσω στο 2008, όταν οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για έναν Βούλγαρο παλαιστή, ο οποίος πωλούσε ναρκωτικά.
Κατά τα επόμενα επτά χρόνια, η έρευνα επεκτάθηκε και σε συνεργάτες του Βούλγαρου, σε έναν πρώην υπάλληλο της τράπεζας, ένα παλαιό στέλεχος της Credit Suisse, αλλά και την ίδια την τράπεζα.
Το αφεντικό του παλαιστή καταδικάστηκε το 2017 για ξέπλυμα χρήματος.
Ειδικότερα, κατηγορήθηκε για λαθραία μεταφορά άνω των 4 εκατ. ελβετικών φράγκων (4,5 εκατομμύρια δολάρια) από τη Βαρκελώνη στην Ελβετία.
Η κατηγορία εναντίον του πρώην τραπεζικού υπαλλήλου αποσύρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενώ παρέμεινε η κατηγορία εναντίον της Credit Suisse και ενός εκ των πρώην διευθυντών της.
Το πρώην στέλεχος της τράπεζας κατηγορήθηκε για τον τρόπο διαχείρισης των σχέσεων με την εγκληματική οργάνωσης της Βουλγαρίας.
Συνολικά, βοήθησε στη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσης συναλλαγών ύψους άνω των 140 εκατ. ελβετικών φράγκων, υποστήριξαν οι εισαγγελείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης