Τελευταία Νέα
Διεθνή

'Ηπια κέρδη 0,8% για τον χρυσό, στα 1.954 δολ. ανά ουγγιά

tags :
'Ηπια κέρδη 0,8% για τον χρυσό, στα 1.954 δολ. ανά ουγγιά
Ήπια άνοδος για τον χρυσό...

Κέρδη σημείωσαν τα futures του χρυσού την Πέμπτη 31 Μαρτίου, καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίζεται εντείνοντας τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου στο Comex κέρδισε 15 δολ. ή 0,8%, στα 1.954 δολ. ανά ουγγιά.
Το ασήμι αυξήθηκε 0,1%, στα 25,133 ανά ουγγιά.
Ο χρυσός σημείωσε άνοδο λόγω της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια, εν μέρει λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, της αδυναμίας του δολαρίου και πιθανώς «του τέλους του τριμήνου» δήλωσε ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων στη Wolfpack Capital.
Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται περίπου 0,5% χαμηλότερα για την εβδομάδα.
Ο χρυσός, βάσει του πλέον ενεργού συμβολαίου, σημείωσε άνοδο για τον μήνα 2,8% και άνοδο 6,9% για το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.
Από την άλλη, το ασήμι σημείωσε άνοδο σχεδόν 3,2% και 7,6% για αυτές τις περιόδους, αντίστοιχα.
Ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, δήλωσε στο MarketWatch την Πέμπτη ότι αύξησε τον στόχο του για το τέλος του έτους για χρυσό στα 1.850 δολάρια από 1.650 δολάρια, καθώς «το παρατεταμένο φαινόμενο του πολέμου στην Ουκρανία θα συνυπάρξει με ανησυχίες για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό».
Ακόμα κι έτσι, πιστεύει ότι «οι ανησυχίες της αγοράς για τον στασιμοπληθωρισμό είναι πιθανότατα άστοχες – κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές θα τεθούν τελικά υπό πίεση καθώς η [Federal Reserve] αυξάνει τα επιτόκια αλλά, το πιο σημαντικό, αυξάνονται και τα πραγματικά επιτόκια».
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διαμορφώθηκαν σε υψηλό 19 μηνών των 2.043,30 δολαρίων στις 8 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης