Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αναβάθμισε το σύστημα αεράμυνας Pantsir – S1 ειδικά για την κατάρριψη των πυραύλων HIMARS

Η Ρωσία αναβάθμισε το σύστημα αεράμυνας Pantsir – S1 ειδικά για την κατάρριψη των πυραύλων HIMARS
Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για αεράμυνα σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και διοικητικές εγκαταστάσεις έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυρομαχικών ακριβείας, πυραύλων cruises και drones
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς Pantsir-S1 έχουν υποβληθεί σε αναβάθμιση και έχουν λάβει νέο λογισμικό για την αναχαίτιση ρουκετών ακριβείας που εκτοξεύονται από αμερικανικής κατασκευής M142 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS), όπως δήλωσε ο διοικητής εκτοξευτών πυραύλων Pantsir-S1 με το διακριτικό Baron από τη Δυτική Στρατιά της Ρωσίας.
Το Pantsir-S1 σχεδιάστηκε για αεράμυνα σε στρατιωτικές, βιομηχανικές και διοικητικές εγκαταστάσεις έναντι αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυρομαχικών ακριβείας, πυραύλων cruises και drones.
Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τις δυνάμεις του Κιέβου με τουλάχιστον 20 συστήματα HIMARS από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Τα συστήματα αυτά φέρουν κυρίως πυραύλους της σειράς M30/M31 GMLRS που καθοδηγούνται με GPS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων.
Η Ουκρανία έλαβε επίσης 15 M270 Multiple Launch Rocket Systems (MLRS), τα οποία μπορούν να εκτοξεύουν πυραύλους GMLRS, από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας


«Εκπληρώνουμε τους στόχους της θωράκισης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά και της πολιτικής υποδομής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Pantsir είναι η ικανότητα θέασης 360 μοιρών να εμπλέκεται με πολλούς τύπους εναέριων στόχων: αεροσκάφη, ελικόπτερα, MLRS και επίσης drones», δήλωσε ο Ρώσος διοικητής.
«Αυτό το όχημα μπορεί να λειτουργεί κατά τη διάρκεια μιας πορείας και εν κινήσει. Καταρρίψαμε διάφορους τύπους στόχων: τόσο το drone Bayraktar όσο και Tochka-U.
Τα Pantsir -S1 έχουν αναβαθμιστεί για να εμπλακούν σε αυτόν τον στόχο», εξήγησε.
Τον Δεκέμβριο 2022, το RIA Novosti ανέφερε ότι η ρωσική αεράμυνα έλαβε ένα νέο λογισμικό που της επιτρέπει να εντοπίζει γρήγορα, να προσαρμόζει και να καταρρίπτει πυραύλους GMLRS.
Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε τότε ποια συστήματα αναβαθμίστηκαν.
Οι ουκρανικοί πύραυλοι HIMARS και MLRS αναχαιτίζονται από το Pantsir-S1 και άλλα ρωσικά συστήματα αεράμυνας σε καθημερινή βάση.
Ωστόσο, συνεχίζουν να αποτελούν πραγματική απειλή για στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης