Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται για το rebalancing του Nasdaq η Wall Street - Χάνουν τη βαρύτητά τους οι big techs

Ετοιμάζεται για το rebalancing του Nasdaq η Wall Street - Χάνουν τη βαρύτητά τους οι big techs
Ενώ ο S&P 500 έχει κερδίσει 15% μέχρι σήμερα, η Nvidia έχει αυξηθεί κατά 189% και η Tesla έχει υπερδιπλασιαστεί
Οι μετοχές της Apple, της Microsoft και άλλων δεικτοβαρών εταιρειών υποχώρησαν στην τελευταία συνεδρίαση, στις 10 Ιουλίου, αφού η Nasdaq δήλωσε ότι θα επαναπροσδιορίσει τις σταθμίσεις του δείκτη Nasdaq 100 για να αντιμετωπίσει την "υπερσυγκέντρωση" του δείκτη αναφοράς.
Οι πολυτιμότερες μετοχές της Wall Street υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση του Nasdaq αργά την Παρασκευή ότι θα πραγματοποιήσει μια "ειδική επανεξισορρόπηση" του δείκτη για να "αντιμετωπίσει την υπερσυγκέντρωση στον δείκτη με την ανακατανομή των βαρών".
Η αναπροσαρμογή θα γίνει με βάση τις μετοχές που βρίσκονταν σε κυκλοφορία στις 3 Ιουλίου, ενώ οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στις 14 Ιουλίου και θα τεθούν σε ισχύ πριν από το άνοιγμα της αγοράς στις 24 Ιουλίου.
Ο Nasdaq 100 περιλαμβάνει 100 από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nasdaq και οι αλλαγές στον δείκτη θα αναγκάσουν τα επενδυτικά κεφάλαια που τον παρακολουθούν να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και να πουλήσουν μετοχές εταιρειών που έχουν μειωμένο βάρος στον δείκτη.
Οι πολυτιμότερες εταιρείες της Wall Street ήταν από τους μεγαλύτερους κερδισμένους της ανάκαμψης της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς φέτος, αυξάνοντας περαιτέρω το βάρος τους στον Nasdaq 100, αλλά και στους Nasdaq Composite και S&P 500.
Ενώ ο S&P 500 έχει κερδίσει 15% μέχρι σήμερα, η Nvidia έχει αυξηθεί κατά 189% και η Tesla έχει υπερδιπλασιαστεί.
Η Microsoft, η Amazon και η Apple έχουν αναρριχηθεί μεταξύ 38% και 51% το 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης