Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε τρεις ισραηλινούς ομήρους κατά λάθος

Ισραήλ: Ο στρατός παραδέχεται ότι σκότωσε τρεις ισραηλινούς ομήρους κατά λάθος
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Daniel Hagari ανέφερε την Παρασκευή ότι κατά τη διάρκεια μαχών στη Sejaya της βόρειας Γάζας αναγνώρισαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή
Ισραηλινά στρατεύματα κατά λάθος αναγνώρισαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντάς τους.
Τάδε έφη ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Daniel Hagari.
Ο Hagari λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός φέρει την ευθύνη για το «τραγικό περιστατικό»: «Αυτή είναι μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας», προσθέτει.
Ο εκπρόσωπος του στρατού κατονόμασε τους νεκρούς ομήρους: Yotam Haim, ο οποίος απήχθη από τη Hamas από το Kfar Aza, και Samar Talalka, που απήχθη από το Nir Am.
Ο τρίτος όμηρος δεν κατονομάστηκε μετά από αιτήματα της οικογένειάς τους.
Ερωτηθείς πώς οι όμηροι μπόρεσαν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία της Hamas, ο Hagari λέει ότι ο στρατός πιστεύει ότι «οι τρεις τράπηκαν σε φυγή ή εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες που τους κράτησαν αιχμάλωτους».
Στη δήλωσή του, ο Hagari αναφέρει ότι «μετά τον πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια εξέτασης, προέκυψε άμεση υποψία για την ταυτότητα των νεκρών και τα σώματά τους μεταφέρθηκαν γρήγορα για εξέταση στο Ισραήλ, όπου και αναγνωρίστηκαν οι όμηροι».
Ο Hagari είπε ότι ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για να «συλλέξει τα γεγονότα και να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος», αλλά εν τω μεταξύ νέα πρωτόκολλα για τον εντοπισμό ομήρων μεταφέρθηκαν στις επίγειες δυνάμεις, «να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν ένα άλλο τραγικό συμβάν σαν αυτό».
«Ο ισραηλινός στρατός εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την καταστροφή και συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών.
Ας είναι ευλογημένη η μνήμη τους», προσθέτει ο Hagari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης