Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος φορτώνει τη συντριβή στους διοικητές των ταξιαρχιών

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος φορτώνει τη συντριβή στους διοικητές των ταξιαρχιών
Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί ο στρατηγός που ηττήθηκε στο Bakhmut
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Alexander Syrsky πιστεύει ότι οι διοικητές των ταξιαρχιών ευθύνονται για τα προβλήματα των ουκρανικών στρατευμάτων στα ανατολικά.
«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο ανατολικό μέτωπο.
Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε σαφές γιατί, με το ίδιο επίπεδο προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, ορισμένες ταξιαρχίες καταφέρνουν να αποτρέψουν επιθέσεις και να κρατήσουν θέσεις, και άλλες – όχι», έγραψε ο Syrsky στο κανάλι του στο Telegram.
Κατά τη γνώμη του, αυτό εξαρτάται πρώτα από όλα «από τον διοικητή της ταξιαρχίας, το επίπεδο εκπαίδευσης, την εμπειρία, την ικανότητά του να λαμβάνει κατάλληλες και ισορροπημένες αποφάσεις και την κατανόηση της πλήρους έκτασης της ευθύνης για την εκπλήρωση των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί».
«Έχω στείλει ομάδες ειδικών για να μεταδώσουν εμπειρία και να παράσχουν βοήθεια σε μεμονωμένες ταξιαρχίες όπου υπάρχουν προβλήματα με την προετοιμασία του προσωπικού.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όταν ο διοικητής δεν ελέγχει την κατάσταση και τις πράξεις του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των υφιστάμενών του αναγκάζομαι να πάρω αποφάσεις εγώ ο ίδιος για το προσωπικό», είπε.
Στις 29 Φεβρουαρίου, ο αρχιστράτηγος έκανε παρόμοιες δηλώσεις.
Είπε ότι η κατάσταση στις περιοχές Avdiivka και Zaporizhia παραμένει δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό και ότι αρκετοί διοικητές είχαν υπολογίσει λάθος την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης