Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Σκάνδαλο η προσπάθεια της Ευρώπης να στιγματίσει μια χώρα που επιδιώκει την ειρήνη

Ουγγαρία: Σκάνδαλο η προσπάθεια της Ευρώπης να στιγματίσει μια χώρα που επιδιώκει την ειρήνη
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto επέκρινε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει στη χώρα του να έχει επαφές με τη Μόσχα για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η χώρα του απορρίπτει τέτοιες πολιτικές.
«Αυτό δεν είναι μόνο απαράδεκτο, είναι επίσης σκάνδαλο όταν, στον 21ο αιώνα, μια χώρα στιγματίζεται μόνο και μόνο επειδή ευνοεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων και χρησιμοποιεί τους διαύλους επικοινωνίας της με τα μέρη, τα οποία διαφωνούν σε βασικά ζητήματα», δήλωσε σε συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχολιάζοντας τις τελευταίες επικρίσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, για τις ειρηνευτικές προσπάθειές του όσον αφορά την Ουκρανία.

Η ειρηνευτική αποστολή Orban

Κατά τη διάρκεια της 10ήμερης ειρηνευτικής αποστολής του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Volodymyr Zelensky, στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου και τρεις ημέρες αργότερα συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πεκίνο για μια συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη Xi Jinping και πήγε στην Ουάσινγκτον όπου συνομίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.
Αργότερα, ταξίδεψε στη Φλόριντα για συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, με τον οποίο συζήτησε επίσης τους τρόπους διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης.
Οι επισκέψεις του στη Μόσχα και το Πεκίνο προκάλεσαν επικρίσεις στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι αν και η χώρα έχει την εκ περιτροπής προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έδωσαν στην Ουγγαρία καμία εξουσία να διαπραγματευτεί εκ μέρους ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας.
Η ουγγρική κυβέρνηση απάντησε ότι ο Orban εκπροσώπησε τη χώρα του κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων και ότι η ειρηνευτική του αποστολή θα συνεχιστεί παρά τις επικρίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης