Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την καταβολή 4,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την καταβολή 4,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία
Νωρίτερα φέτος, οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν το πρόγραμμα Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το οποίο παρέχει 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027
Σχετικά Άρθρα
Τη μεταφορά 4,2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Ursula von der Leyen, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης προς το Κίεβο. 
Διευκρίνισε ότι μετά την έγκριση της δόσης από το Συμβούλιο της ΕΕ, η συνολική χρηματοδότηση για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος Διευκόλυνσης για την Ουκρανία θα φτάσει τα 12 δισεκ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal δήλωσε ότι σχεδόν 4,2 δισεκ. ευρώ θα ενισχύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ουκρανίας: «Είμαι ευγνώμων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θετική της αξιολόγηση για την πρόοδο της Ουκρανίας και στην πρόεδρο Ursula von der Leyen για τη συνεχή υποστήριξή της».
Νωρίτερα φέτος, οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν το πρόγραμμα Διευκόλυνσης της Ουκρανίας, το οποίο παρέχει 50 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία έως το 2027.
Η Ουκρανία λαμβάνει αυτά τα κεφάλαια υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει ορισμένες μεταρρυθμίσεις. Συνολικά, η χώρα έχει 151 δείκτες σε 69 τομείς μεταρρυθμίσεων.
Στις 16 Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία είχε ζητήσει περισσότερα από 4,1 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για την Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς είχε εκπληρώσει και τους εννέα δείκτες για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης