Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεγάλες διαγραφές απαιτήσεων ακόμα και από θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες έκανε η Αλουμύλ

Μεγάλες διαγραφές απαιτήσεων ακόμα και από θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες έκανε η Αλουμύλ
Συνολικά από απαιτήσεις ύψους 88,8 εκατ. ευρώ ο όμιλος έχει σχηματίσει προβλέψεις ύψους 41,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 47% του συνόλου
Η Αλουμύλ κατάφερε να δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2017 με μικρή καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει η μετοχή στο ΧΑ.
Χθες 7/5 η μετοχή κατέγραψε απώλειες 13,3%.
Η πτώση της μετοχής αποδίδεται στα απογοητευτικά αποτελέσματα τα οποία  περιλαμβάνουν μεγάλες απομειώσεις απαιτήσεων ακόμα και από θυγατρική εταιρεία και από συνδεδεμένη εταιρεία.
Ενδιαφέρον έχει η σημείωση του ορκωτού ελεγκτή ο οποίος αναφέρει πως οι εμπορικές απαιτήσεις του ομίλου ανέρχονταν στα 88,8 εκατ. ευρώ έναντι των οποίων έχει σχηματισθεί πρόβλεψη απομείωσης ποσού 41,6 εκατ. ευρώ.
Η απομείωση αυτή μεταφράζεται σε ποσοστιαία διαγραφή του 47% του συνόλου των απαιτήσεων του ομίλου!
Η διοίκηση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν σημαντικά από μη επαναλαμβανόμενα γεγονότα ύψους 23,4 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα η χρήση επιβαρύνθηκε με πρόσθετες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ποσού 16,4 εκατ. ευρώ.
Αν έλειπαν τα έκτακτα θα υπήρχαν καθαρά κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ.
Αυτό που προκύπτει από την λεπτομερή ανάγνωση του ισολογισμού είναι πως
«στην πρόβλεψη για επισφαλείς απαιτήσεις περιλαμβάνεται πρόβλεψη απομείωσης επισφαλούς απαίτησης από την συνδεδεμένη εταιρεία ALUMIL NA CORPORATION ποσού 5,68 εκατ. ευρώ περίπου για τον όμιλο και την εταιρεία».
Επίσης αναφέρεται πως «σχηματίστηκε πρόβλεψη επισφάλειας ποσού 600 χιλ. ευρώ έναντι απαίτησης της εταιρείας από την θυγατρική ALUTRADE ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε που απαλοίφθηκε κατά την σύνταξη των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων και πρόβλεψη επισφάλειας για υπόλοιπα πελατών της εταιρείας για τα οποία η Διοίκηση έκρινε αβέβαιη την ανακτησιμότητά τους.
Επιπλέον η Αλουμύλ αναφέρει: Ο Όμιλος και η Εταιρεία τελούν σε καθεστώς συνδέσεως με την αλλοδαπή εταιρία ALUMIL NA CORPORATION.
Ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις - έσοδα προς την συνδεδεμένη εταιρεία, για τη χρήσεις 2017 ποσού ύψους 300 χιλ. ευρώ περίπου (31.12.2016: 1,839 εκατ. ευρώ περίπου).
Επιπλέον ο Όμιλος πραγματοποίησε αγορές – έξοδα προς την ίδια εταιρεία, για τη χρήσεις 2017, ποσού 2,007 εκατ. ευρώ (31.12.2016: 1,172 εκατ. ευρώ περίπου).
Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις – έσοδα και αγορές - έξοδα από και προς την συνδεδεμένη εταιρεία «ALUMIL NA CORPΟRΑΤΙΟΝ» για τις χρήσεις 2017 και 2016.
Επιπλέον, ο Όμιλος και η Εταιρεία απεικονίζουν στις 31 Δεκεμβρίου 2017 καθαρή απαίτηση από την εταιρεία «ALUMIL NA CORPORATION» ποσού 5,486 εκατ. ευρώ περίπου και 5,683 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (31.12.2016: Καθαρή απαίτηση ποσού ύψους Ευρώ 7,713 εκατ. ευρώ περίπου για τον όμιλο και 5,683 εκατ. ευρώ περίπου για την Εταιρεία) πριν τον σχηματισμό προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.
Εντός της χρήσης 2017, ο Όμιλος πραγματοποίησε διαγραφή απαίτησης από την εταιρεία «ALUMIL NA CORPORATION» ποσού 1,068 εκατ. ευρώ περίπου που απεικονίζεται στα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και πρόβλεψη απομείωσης επισφαλούς απαίτησης για την ίδια εταιρεία ποσού 5,68 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ αντίστοιχα σε επίπεδο Εταιρείας διενεργήθηκε πρόβλεψη απομείωσης επισφαλούς απαίτησης ποσού 5,68 εκατ. ευρώ περίπου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης