Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Πάνω από τα 60.000 δολ. με «καύσιμο» την επικείμενη έγκριση ETF - Γιατί τα τρέχοντα επίπεδα είναι μη βιώσιμα

tags :
Bitcoin: Πάνω από τα 60.000 δολ. με «καύσιμο» την επικείμενη έγκριση ETF - Γιατί τα τρέχοντα επίπεδα είναι μη βιώσιμα
Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro δείχνουν ότι οι τιμές του Bitcoin σημειώνουν συνεχή αύξηση από τις αρχές αυτού του μήνα
Σχετικά Άρθρα

Έσπασε το φράγμα των 60.000 δολαρίων, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2021, το Bitcoin.
Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους τους οποίους κρύβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τράπεζα της Αγγλίας, χάρη στην προσδοκία για επικείμενη έγκριση ETF συνδεδεμένου με ψηφιακά assets, διέσπασε την αντίσταση των 58.000 δολαρίων και για λίγο τα 60.000 δολάρια.
Θετικά επενέργησαν και οι δηλώσεις του προέδρου Putin, ο οποίος είπε πως το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα έχουν δικαίωμα ύπαρξης, ενώ στο μέλλον η Ρωσία μπορεί να δέχεται το Bitcoin για τις πωλήσεις πετρελαίου.
Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro δείχνουν ότι οι τιμές του Bitcoin σημειώνουν σταδιακή αύξηση από τις αρχές αυτού του μήνα.
Πριν από το bull run, που ξεκίνησε με τη βοήθεια ενός short squeeze την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021, κυμαίνονταν γύρω στα 42.000 δολάρια.
Ώσπου στις 5 το πρωί, στο ανταλλακτήριο Bitstamp, το όριο των 60.000 δολαρίων διασπάστηκε, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ήπια υποχώρηση και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin απέχει μια… ανάσα από τα 60.000, στα 59.828 δολ. – μόλις 7% από τα ιστορικά υψηλά της 14ης Απριλίου, στα 64.804 δολ.
Στο μεταξύ το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα ότι πηγές εξοικειωμένες με το θέμα δίνουν θετικά σήματα για ότι ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα εγκρίνει πολλά ETF με υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο το Bitcoin και μάλιστα, όπως λέγεται, οι εν λόγω συναλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Mη βιώσιμα τα τρέχοντα επίπεδα

Πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν ότι τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Bitcoin (ΒΤC) είναι βιώσιμα.
Γιατί όμως τα τα τρέχοντα επίπεδα είναι μη βιώσιμα;

1.Τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι θετικά στα ανά τον κόσμο ανταλλακτήρια, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια αντίθετη κίνηση, προς χαμηλότερα επίπεδα.
Σημειώνεται πως, όταν τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι υπερβολικά… θετικά, προκρίνονται θέσεις long.
Ωστόσο, υπό τέτοιες συνθήκες, μια μαζική χαλάρωση θα μπορούσε να επισπεύσει και να εντείνει μια καθοδική κίνηση.

2.Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των επενδυτών, ο δείκτης Crypto Fear & Greed αγγίζει τα 76/100 την ημέρα, αντικατοπτρίζοντας μια «ακραία απληστία».
«Οι επενδυτές είναι εξαιρετικά άπληστοι σε σχέση με το BTC αυτήν τη στιγμή», προειδοποίησε ο trader και αναλυτής Rekt Capital.

3.Ευρισκόμενο περί τα 5.000 δολάρια κάτω από τα ιστορικά υψηλά του, το Bitcoin έσπασε την αντίσταση των 58.000 δολ. και των 60.000 δολ. αλλά κατόπιν υποχώρησε ελαφρώς.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph, ο Οκτώβριος αναμένεται να «κλείσει» λίγο κάτω από τα ιστορικά υψηλά, ενώ ο Νοέμβριος θα μπορούσε να δει μια «επιστροφή» σε χαμηλότερα επίπεδα, προτού το φινάλε του Δεκεμβρίου σβήσει τα τρέχοντα κέρδη.
Σε αυτό το πλαίσιο, έμπειροι αναλυτές συνιστούν στους επενδυτές να σχεδιάσουν ήδη μια στρατηγική εξόδου, μεταξύ των οποίων ο John Bollinger, δημιουργός του δημοφιλούς δείκτη συναλλαγών Bollinger Bands. 

Δείκτης Bollinger Bands

Ο δείκτης Bollinger Bands είναι ένας δείκτης τάσης.
Περιλαμβάνει ένα διάγραμμα Bollinger που διαιρείται με γραμμές 3.
Αυτές οι γραμμές καλύπτουν περίπου το 95% των μεταβολών των τιμών ενός περιουσιακού στοιχείου, εν προκειμένω του Bitcoin
Επομένως, σπάνια θα βρείτε την τιμή που κινείται πάνω από την πάνω γραμμή ή κάτω από την κάτω γραμμή στο γράφημα.
Ωστόσο, αν αυτό συμβαίνει, μπορείτε εύκολα να κεφαλαιοποιήσετε την κίνηση των τιμών και να κάνετε τεράστια κέρδη.
Το πλάτος μεταξύ της ανώτερης και της κατώτερης γραμμής θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την απόκλιση των τιμών από τους βασικούς μέσους όρους. Δηλαδή, η μέση τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου όταν υπολογίζεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
8c2bb5ad-0a6c-4cbb-918a-3acb23a78cb9.png
Η άνω γραμμή ονομάζεται αντίσταση ενώ η κάτω γραμμή ονομάζεται στήριξη.
Παρόλο που οι γραμμές αυτές εμφανίζονται καθώς μετακινούνται συνεχώς σε ολόκληρο το γράφημα, δείχνουν στην πραγματικότητα την συγκεκριμένη τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Αυτό σημαίνει ότι τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης δημιουργούνται κάθε φορά που αλλάζουν οι τιμές.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνει τους δείκτες μπάντας Bollinger ένα ισχυρό εργαλείο ανάλυσης είναι ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης τους, ο οποίος ξεκινά όταν εμφανίζονται διακυμάνσεις της αγοράς.
Απλά κοιτάζοντας το πλάτος της μπάντας (μεταξύ αντίστασης και υποστήριξης) μπορεί να σας πει τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά.
Για παράδειγμα, εάν η ζώνη παραμείνει στενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η τάση των τιμών είναι αδύναμη και η αγορά δεν έχει δημιουργήσει μια ωφέλιμη τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης