Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτος στόχος της Ρωσίας θα είναι τα F -16 που θα στείλει η Δανία στην Ουκρανία

Πρώτος στόχος της Ρωσίας θα είναι τα F -16 που θα στείλει η Δανία στην Ουκρανία
Tο Κίεβο αναμένει από τη Δανία να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο εγγύς μέλλον
Οποιεσδήποτε προμήθειες όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, στην Ουκρανία από τη Δανία  θα αποτελούν στόχο προτεραιότητας για τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε Ρώσος βουλευτής στο TASS.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε νωρίτερα μετά από συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen ότι το Κίεβο αναμένει από τη Δανία να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο εγγύς μέλλον.
«Οποιαδήποτε εχθρική προμήθεια φονικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα θεωρηθεί από τη χώρα μας ως άμεσος χορηγός της τρομοκρατίας, η οποία σκοτώνει αμάχους και καταστρέφει την αστική υποδομή. Τα F-16 θα είναι στόχος προτεραιότητας που θα εξουδετερωθούν στο στάδιο της μεταφοράς τους», δήλωσε ο Mikhail Sheremet, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) και μέλος της επιτροπής ασφάλειας και καταπολέμησης της διαφθοράς της Κρατικής Δούμας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή τα δανικά μαχητικά αεροσκάφη δεν θα γλιτώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από την ήττα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης