Τελευταία Νέα
Διεθνή

Idlib: Σφοδρές μάχες στη Συρία ανάμεσα στον Συριακό Στρατό και στους αντάρτες – Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή και στις αιματηρές συγκρούσεις

Idlib: Σφοδρές μάχες στη Συρία ανάμεσα στον Συριακό Στρατό και στους αντάρτες – Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή και στις αιματηρές συγκρούσεις

Κλιμακώνεται η πολεμική κατάσταση και στη Συρία

Σχετικά Άρθρα
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) κατέστρεψε πολλά οχήματα που ανήκαν σε τρομοκρατικές ομάδες στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ, ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Άμυνας στις 16 Ιουλίου.
Τα οχήματα στοχοποιήθηκαν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι ένας αριθμός τρομοκρατών σκοτώθηκε στις επιδρομές.
Το υπουργείο χρησιμοποιεί συνήθως τον όρο «τρομοκρατικές ομάδες» για να αναφερθεί στη Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στους συμμάχους της που ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή Idlib.
Η περιοχή περιλαμβάνει τεράστια τμήματα της υπαίθρου της Ιντλίμπ, όπου έγιναν οι επιδρομές.
Στην ίδια δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι η SAA κατέρριψε πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία εκτόξευσαν οι τρομοκρατικές ομάδες από την ύπαιθρο της Ιντλίμπ.
Το HTS και οι σύμμαχοί του κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω ανανεωμένων προσπαθειών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας, η οποία διατηρεί μεγάλη δύναμη στην ευρύτερη Ιντλίμπ, και της κυβέρνησης της Δαμασκού. Αυτές οι προσπάθειες φέρεται να διεξάγονται από τη Ρωσία.
Οι πρόσφατες επιθέσεις, οι οποίες παραβιάζουν μια εκεχειρία που μεσολάβησε η Ρωσία και η Τουρκία πριν από περισσότερα από τέσσερα χρόνια, φαίνεται να είναι μια απόπειρα δολιοφθοράς των συνομιλιών Συρίας - Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης